Bestemmingen

De 7 meest indrukwekkende cruiseschip reizen op een rij

7 toffe cruiseschip reizen

Als het over cruises gaat, hoor je al snel twee vooroordelen: ze zijn voor ouderen en ze zijn duur. Beide aannames kloppen niet: cruises zijn er voor alle leeftijden en in uiteenlopende prijsklassen. Bovendien zijn cruises simpelweg een heerlijke, ontspannen manier van reizen, die je ook nog eens langs veel verschillende plaatsen brengt. Hoogste tijd voor een cruise vakantie dus! De keuze is groot en om je op weg te helpen zetten we 7 toffe cruiseschip reizen voor je op een rij.

7. Antarctica

We beginnen gelijk maar met de duurste cruiseschip reis op ons overzicht: hou voor een cruise naar Antarctica, één van de meest ongerepte en ruige natuurgebieden op onze planeet, rekening met prijzen vanaf 10.000 euro per persoon. Je deelt dan wel in een onvergetelijke ervaring in een magisch werelddeel. Je kunt kiezen uit ‘panoramavaren’ – je kunt dan Antarctica alleen vanaf het schip bewonderen – of je kiest een kleiner, maar meestal duurder cruiseschip dat je ook aan land brengt.

6. Nederland

Van het ruige poolgebied naar ons vertrouwde eigen land: ook in Nederland kun je heerlijke cruisereizen boeken. Een riviercruise over de Rijn bijvoorbeeld. Ook een cruise met noordelijke bestemming – IJsland, Zweden, Noorwegen –  kun je vaak boeken met zowel vertrek als eindpunt bijvoorbeeld Rotterdam, Amsterdam of IJmuiden. Ook Engeland, Schotland en Ierland zijn heerlijke cruisebestemmingen vanuit Nederland. Of maak een riviercruise exclusief door Nederland: je vaart dan over de Rijn, de Maas, het IJsselmeer of de Waddenzee.

7 toffe cruiseschip reizen

5. Langs de Donau

De Donau is een lange rivier die door verschillende Europese landen loopt. Je vaart door een afwisselend landschap van authentieke dorpjes, glooiende wijngaarden, historische bezienswaardigheden, maar je vaart ook langs indrukwekkende natuur, zoals rotskloven. Ook prachtige steden zoals Wenen en Boedapest liggen langs de Donau.

4. De Caraïben

Het Caraïbisch gebied is één van de meest geliefde bestemmingen wereldwijd voor cruisereizen. Prachtige bestemmingen, een heerlijk klimaat en het rustgevende varen over de blauwe zee; de combinatie is vrijwel onweerstaanbaar. Vaar langs de Nederlandse Antillen, of andere eilanden die in het echt net zo mooi zijn als op reclamefilmpjes: Barbados, Saint Lucia of Anguilla bijvoorbeeld. Of reis langs de grotere landen in de regio zoals Jamaica, Trinidad of de Dominicaanse republiek.

7 toffe cruiseschip reizen

3. Kroatische eilanden

Kroatië heeft meer dan duizend eilanden, het kustgebied van dit land is dan ook ideaal voor een rondreis op een schip. Geniet van de afwisseling van groene natuur,  ruige rotsen, witte stranden en gezellige stadjes. Je kunt ook een langere cruise boeken door de Oostelijke Middellandse Zee, dan vaar je bijvoorbeeld niet alleen langs Kroatië maar ook bijvoorbeeld langs enkele Griekse eilanden.

2. Noorse fjorden

De Noorse fjorden vormen één van de meest indrukwekkende landschappen van Europa. Je vaart tussen duizelingwekkend hoge rotswanden door. Je ziet watervallen en als je geluk hebt een zeldzame zeearend. Onderweg kom je langs authentieke en gezellige Noorse dorpjes. Cruises door de Noorse fjorden zijn trouwens te boeken met vertrek vanuit Nederland. De cruises naar de Noorse fjorden variëren in lengte van 5 dagen tot langer dan een maand. Dat is overigens nog kort in vergelijking met de langste cruise ter wereld.

1.    Middellandse Zee

Het Middellandse Zeegebied is de ideale omgeving voor een cruisevakantie. Het aantal interessante steden, haventjes, stranden, natuurgebieden en andere bestemmingen is vrijwel eindeloos. Barcelona, Valencia, Cannes, Nice, Genua zijn maar enkele van de bijzondere steden waar het cruiseschip van jouw keuze kan aanleggen. Je kunt kiezen uit rondreizen – je komt dan op het einde weer op je vertrekpunt aan – of een cruisereis maken van de ene plaats naar de andere. Zo zijn er cruiseroutes van Barcelona naar Triëst, van Piraeus naar Ravenna of van Venetië naar Barcelona en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.

7 toffe cruiseschip reizen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!