Reisnieuws

Kijktip: Documentaire van Humberto Tan ‘De Jacht Op De Jaguar’

de-jacht-op-de-jaguar-humberto-tan
Foto: Videoland

In de documentaire ‘De Jacht Op De Jaguar’ gaat Humberto Tan met zijn fotocamera de Surinaamse jungle in om zijn droom waar te maken: het perfecte plaatje schieten van de imposante jaguar, die zich maar zelden laat zien. Tijdens zijn reis ontdekt hij echter ook een duistere kant: toenemende wildlife crime die de koning van het bos meer en meer bedreigt in zijn voortbestaan. Zonder jaguar verdwijnt de balans en daarmee dus ook het bos.

De illegale wereld van jaguartanden

Op indringende wijze neemt Humberto je niet alleen mee op zijn roadtrip door de overweldigend mooie jungle, maar duikt hij ook in een illegale wereld van de handel in jaguartanden. Lukt het Humberto om niet alleen de jaguar op te sporen, maar ook diegenen die op hem jagen?

Humberto: “Het fotograferen en opzoeken van de jaguar leeft al zo lang in mijn hoofd, ik heb er al zo lang over gedroomd, dat het bijna onwerkelijk voelde toen ik het ineens echt aan het doen was. Ik werd tijdens mijn zoektocht geraakt door de afschuwelijke wildlife handel die inmiddels aan de jaguar verbonden is. Ik hoop daarom oprecht dat de film heel veel mensen bereikt en bewust maakt van het belang van het dier. Dit was een onvergetelijke reis en een droomproject om te doen.”

de-jacht-op-de-jaguar

De Jacht Op De Jaguar nu op Videoland

Humberto ontdekt in  ‘De Jacht Op De Jaguar’  zowel de schoonheid van de Surinaamse jungle, als haar schaduwzijde. Met behulp van de lokale bevolking, waaronder reisgids Fred Pansa, jaguar specialiste Vanessa Kadosie en wildlife crime expert Roy Ho Tsoi, gaat hij op zoek naar antwoorden.

De documentaire ‘De Jacht Op De Jaguar’ is geproduceerd door Humberto Tan, Matthijs Kleyn en Dibbes Verbeek namens Huta Media en Het Volk en geregisseerd door Elise Roodenburg. ‘De Jacht Op De Jaguar’ is gemaakt met steun van de Nationale Postcode Loterij en het Wereld Natuur Fonds en staat nu op Videoland.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!