In dit artikel schrijven wij wat de kosten van een budget citytrip naar Moskou kost. We zijn 6 dagen en 5 nachten in Moskou geweest. De kosten zullen per persoon beschreven worden, en indien mogelijk zul je het aantal roebels er achter zien staan. Op het moment dat wij Rusland bezochten was €1 ongeveer 75 roebel waard.

Vliegtickets:

Wij zijn vanaf Eindhoven gevlogen naar Vuknuvo Airport. Dit vliegveld ligt ongeveer 45 minuten van het centrum van Moskou af. De kosten voor de vliegtickets waren €87 euro per persoon. De luchtvaartmaatschappij was Pobeda. Dit is ons goed bevallen.

Transfers naar en van het vliegveld:

Vanaf het vliegveld naar het centrum van Moskou hebben wij gebruik gemaakt van Aeroexpress. Hier hebben wij vooraf een Duo-round trip (retourkaartje) gekocht voor €9,65 (1450 roebel) per persoon.

Echter kwamen wij er pas de avond van te voren achter dat onze terugvlucht niet gunstig was, en wij dus geen gebruik konden maken van de trein om oprijd op de luchthaven te zijn. Hierdoor hebben wij om 03:30 een Uber moeten bestellen. Dit kosten ons €13,85 (1039 roebel), €6,93 per persoon.

Visum:

Om Rusland te bezoeken heb je een visum en een uitnodigingsbrief nodig. Dit hebben wij uitbesteed omdat wij anders twee keer naar Den Haag op en neer moesten. Voor ons dik een uur rijden. De kosten voor het regelen van een visum waren €150 euro per persoon. Hierover lees je hier meer.

Overnachtingen:

Via booking hebben wij een “mini-hotel” gevonden met een gedeelde badkamer en keuken. Wij hebben in Panoramic Mini-Hotel Moscow’s Views geslapen. Dit hotel had inderdaad prachtig uitzicht op het Kremlin of de Christus Verlosserskathedraal. Het was ongeveer 5 minuten lopen naar Arbat Street en een metro station. De kosten voor 5 nachten waren €85, €42,50 per persoon.

Entree kosten:

In Moskou hebben wij het Kremlin, The Armoury Chamber en het Tretyakov museum bezocht. Het Kremlin kosten ons €6,66 (500 roebel), The Armoury Chamber €9,33 (700 roebel) en het Tretyakov museum €6,66 (500 roebel). Totaal dus €22,65 (1700 roebel) per persoon.

Metro:

Wij hebben verder veel gebruik gemaakt van de Metro. Een Trojka kaart met een saldo van 500 roebel was voor mij net voldoende. De totale kosten hiervan was €7,33 (550 roebel).

Eten en drinken:

Hier hebben wij het meeste geld aan uitgegeven. En eerlijk gezegd moet dit veel goedkoper kunnen. Ik ben nogal een koffie drinker en wij hebben een aantal avonden wat duurder gegeten en gedronken. Wanneer je bij de lokale restaurants gaat ben je vaak voor 1200 roebel totaal al klaar. Ga je echter naar bijvoorbeeld het Hard Rock Cafe dan ben je een stuk duurder uit. Wij hebben na een dag ons favoriete ontbijtplekje gevonden wat €8,16 (700 roebel) per persoon kosten. Hiervoor kreeg je vers geperste sap, koffie of thee, English Breakfast en een lekkernij naar keuze. Dit was voor ons het perfecte ontbijt, echter kan dit zeker goedkoper. De totale kosten voor eten en drinken  per persoon komt uit op €162,99. 

Totale kosten budget citytrip Moskou:

  • Vliegtickets  €87,-
  • Transfers  €16,58
  • Visum  €150,-
  • Overnachtingen  €42,50
  • Entree kosten €22,65
  • Metro €7,33
  • Eten en drinken €162,99

Totaal €489,05 per persoon

Het visum drukt zwaar op de totale kosten samen met de kosten voor eten en drinken. Het eten en drinken kan echt een stuk goedkoper wanneer je lokaal eet. Als ik de kosten terug kijk dan denk ik dat er minimaal €60,- bespaard had kunnen worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *