Europa

Deutschland-Ticket: voor 49 euro vrijwel onbeperkt treinen door Duitsland

deutschland-ticket-duitsland-trein-reizen

Voor maar 49 euro een maand lang met de trein door Duitsland reizen? Dat is sinds 1 mei mogelijk, met het Deutschland-Ticket. Dit super goedkope abonnement is niet alleen voor inwoners van Duitsland; ook onder andere Nederlanders kunnen er gebruik van maken. Dit is wat je moet weten over het Deutschland-Ticket.

Wat houdt het Deutschland-Ticket precies in?

Het was vorig jaar november al aangekondigd, maar vanaf 1 mei kun je echt voor 49 euro per maand met het Deutschland-Ticket van al het openbaar vervoer in heel Duitsland gebruik maken. Iedereen, dus ook Nederlanders, kan het abonnement kopen. Het is per maand opzegbaar,  dus je zit nergens aan vast. Het ticket geldt niet alleen in de trein, maar ook in andere openbaar vervoermiddelen zoals bus, metro en tram. Er gelden enkele uitzonderingen die we in de alinea hieronder toelichten.

Deutschland-Ticket

Wat zijn de uitzonderingen?

Het Deutschland-Ticket geldt niet in de eerste klas. Het ticket is ook niet geldig op hogesnelheidslijnen, bijvoorbeeld de ICE, DB Fernverkehr en FlixTrain.

Hoe reis je nu voordelig naar Duitsland? Het ticket is immers alleen geldig in Duitsland? Je kunt simpelweg kijken wat vanaf jouw woonplaats de dichtstbijzijnde plaats in Duitsland is en vanaf daar met het ticket verder reizen. Maar hou de berichtgeving in de gaten, want er zijn plannen om het ticket geldig te maken van en naar Hengelo en Enschede. En misschien volgen er nog wel meer plaatsen.

Grote belangstelling vanuit Nederland

Het Deutschland-Ticket biedt een bijzonder voordelige manier om rond te reizen door het op één na meest geliefde vakantieland voor Nederlanders. De vakantiemogelijkheden zijn vrijwel eindeloos bij onze oosterburen: Zo biedt Duitsland het grootste en tofste subtropische zwemparadijs ter wereld? Je kunt van de natuur genieten en skiën in Winterberg, en overnachten in dit hotel met een eigen biertap op de kamer, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Deutschland-Ticket

Wat is de achtergrond van het Deutschland-Ticket?

Vorig jaar was er in Duitsland een zeer succesvolle actie; je kon met een ticket van 9 euro een hele dag door Duitsland reizen. Dat zette de Duitse overheid aan het denken en dat leidde tot het Deutschland-Ticket. Men wil graag de mensen uit de auto krijgen om zo de CO2 uitstoot te verminderen. En de Duitse regering wilde iets doen om burgers tegemoet te komen, die het door inflatie en andere problemen van de afgelopen jaren moeilijk hebben.

Waar koop je het Deutschland-Ticket?

Je koopt het ticket online op de site van Deutsche Bahn, of in een van de vervoers kantoren in Duitsland zelf. Gute Fahrt und viel Spaß!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!