Reistips

Bali introduceert ‘Digital Nomad Visum’: belastingvrij leven en werken

digital-nomad-belastingvrij-bali

Indonesië is vol aan het inspelen op mensen die remote willen werken. Ze introduceren namelijk een nieuw ‘Digital Nomad Visa’. Deze visums geven mensen de kans om vanaf populaire bestemmingen, zoals Bali, te gaan werken. En naast het werken op een zonnig eiland heeft zo’n visum nog veel meer interessante voordelen.

Bali: paradijs voor Digital Nomads

Als je wel eens op Bali bent geweest dan is het je vast opgevallen dat er daar veel mensen remote werken. Cafe’s en kantoren zitten vol met zogenaamde ‘Digital Nomads’. Het is een cultuur waar mensen graag voor langere tijd komen om aan hun business te werken. Sinds corona zijn steeds meer bedrijven ook bezig om hun werknemers remote te laten werken vanuit het buitenland.

De Indonesische Minister van Tourisme, Sandiaga Uno, zegt dat het land nu op zoek is naar een duurzamer toerisme-model. Hiermee gaan ze plekken zoals Madeira in Portugal achterna. Verschillende plekken op de wereld zetten vol in op deze nieuwe soort toerisme. Het voordeel is natuurlijk dat deze Digital Nomads voor een langere tijd blijven en onderdeel worden van de gemeenschap.

digital-nomad-bali-belastingvrij

Wat weten we van de Indonesische Digital Nomads Visums?

Het plan is om deze visums vijf jaar geldig te houden. Het geeft remote werkers de kans om belastingvrij in het land te leven, zolang het inkomen van hun bedrijf van buiten Indonesië komt. Je moet je geld dus buiten Indonesië verdienen. Focus je op de Indonesische markt? Dan moet je dus gewoon netjes belasting betalen. Dat lijkt ons ook logisch.

Een vijfjarig visum is iets bijzonders. Het zal het langste digital nomad visum worden, vergeleken met andere landen. Hoe, en waar, je je kunt aanmelden voor zo’n visums is nog niet bekend. Op dit moment zijn er visums beschikbaar voor 30 dagen. Ook zijn er business visums die verlengd kunnen worden tot 180 dagen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!