Wanneer je Moskou bezoekt zijn er een aantal dingen die je gezien moet hebben! Wij vonden Moskou een geweldige en diverse stad. In 4-5 dagen kun je het meeste zien. Afgelopen winter hebben wij Moskou bezocht. 

Rode plein:

Natuurlijk moet je het rode plein bezocht hebben wanneer je naar Moskou reist. Op het rode plein vind je prachtige gebouwen en architectuur. Om het rode plein te bezoeken kun je door de prachtige Voskresenski poort lopen. Vervolgens vind je aan je linkerkant direct de kathedraal van Moeder Gods van Kazan. Terwijl aan de rechterkant het Nationaal Historisch Museum ligt. Dit is een prachtig rood gebouw wat uiteraard een museum is. Wij hebben dit museum niet bezocht, omdat wij liever een ander museum bezochten. Hierover later meer. 

Op het rode plein bevind zich onder andere de Basiliuskathedraal. Dit is een Russische orthodoxe kerk gebouwd in opdracht van Ivan IV ter ere van een overwinning. De kathedraal werd tussen 1555 en 1560 gebouwd. Ook kun je de kathedraal bezoeken, dit hebben wij niet gedaan. De buitenkant kenmerkt zich door de prachtige kleuren, en lijkt een inspiratiebron voor Disneyland.

Op het rode plein vinden wij ook het mausoleum van Lenin. Om dit gratis te bezoeken moet je even in de rij staan, een veiligheidscontrole door en vervolgens loop je zo naar binnen. Foto’s en video’s zijn verboden en praten lijkt verboden. Misschien fluistert iedereen door de strenge beveiliging. Te lang stilstaan is ook niet de bedoeling.. In het mausoleum zien we Lenin liggen, en vragen wij ons af of dit wel echt is.. Langzaam worden wij weer naar de uitgang gedirigeerd.. 

Aan de andere kant van het rode plein vinden wij een groot warenhuis Gum. In dit warenhuis vinden wij veel bekende merken. De buitenkant is prachtig, en het is leuk om binnen eventjes te kijken. Maar verwacht hier geen uren bezig te zijn..

Nationaal Historisch Museum
Nationaal Historisch Museum
Basiliuskathedraal
GUM
Mausoleum van Lenin

Het Kremlin:

Aan het rode plein grenst het Kremlin. Dit is alleen te bezoeken met een toegangsticket. Dit ticket is online te koop op deze site. Wij hebben ervoor gekozen om de kaartjes op de dag zelf aan te schaffen. Er zijn twee soorten kaartjes. Een algemeen toegangsticket en een ticket die toegang geeft tot the armoury chamber. Wij hebben 500 roebel betaald voor het algemene toegangskaartje en 700 voor the armoury chamber (let op, deze gaat op tijd). Beide zeker de moeite waard! Hierboven schreven wij al dat wij het Nationaal Historisch Museum hadden overgeslagen. Dit hebben wij gedaan om the armoury chamber te bezoeken.

Het Kremlin betekend versterkte stadskern. Hier vind je een aantal prachtige gebouwen en het museum. Er zijn verschillende entrees, welke te vinden zijn op de map die je bij je kaartje krijgt. De gebouwen op het Kremlin mag je ook bezoeken op vertoon van je entree kaartje. De binnenkant is soms nog mooier dan de buitenkant!

The armoury chamber bevat schatten uit het verleden, en het is leuk om meer over het verleden van Rusland te leren. Wij vonden het erg interessant.

Voorbeelden van bezienswaardigheden op het Kremlin:

  • The Armoury Chamber
  • Ivan The Great Bell Tower
  • Archangel’s Cathedral
  • Assumption Cathedral
  • Tsar Canon en Tsar Bell
De kosten van een budget citytrip naar Moskou

Tretyakov museum:

Het Tretyakov museum heeft een uitgebreide collectie van Russische kunst. Wij hebben erg getwijfeld tussen het Tretjakov museum en het Pushkin museum. Wij hebben zoals te lezen is gekozen voor het Tretyakov. De kosten hiervan waren 500 roebel per persoon. Wij hebben er ongeveer 2,5 uur doorgebracht en het is wat ons betreft een van de dingen die je moet zien in Moskou. De dag voordat wij hier waren is er een schilderij van de muur gestolen, echter viel een van de bewaaksters de dag erna gewoon in slaap.. 

Dingen die je moet zien in Moskou
Cathedral of Christ the Saviour

De Christus Verlosserskathedraal is prachtig, en is opnieuw opgebouwd nadat Stalin deze op 5 december in 1931 opblies. Het is een van mijn favoriete plekken in Moskou. Het goud glinstert prachtig in de zon. Op het moment dat hij gebouwd werd is er 430kg puur goud gebruikt. Tegenwoordig is het gewicht van de coating nog maar 14kg. Tegen betaling kun je er ook in, helaas hebben wij dit niet gedaan.

Metro in moskou

Metro in Moskou:

Vergeet absoluut niet om een middagje uit te trekken voor de Metro in Moskou. Het is erg goedkoop en vooral prachtig om te zien. Over de Metro in Moskou lees je hier meer. Daarnaast hebben wij een lijstje gemaakt van de 7 mooiste metro stations.

Overige bezienswaardigheden:

Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Moskou. Hieronder vinden jullie een klein lijstje.

  • Staatsuniversiteit van Moskou
  • VDNKH park
  • Graftombe van onbekende soldaat
  • Een van de vele parken in en rondom Moskou
  • Artbats street
Visum Rusland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *