Experiences

Dinner Train Haarlem: bijzonder dineren tijdens een 2 uur durende treinreis

dinner-train-haarlem
Foto: Dinner Train

All aboard the Dinner Train! Liefhebbers van een smakelijk hapje eten kunnen hun ticket kopen voor een bijzondere ervaring: dineren in een trein die is ingericht als restaurant. De trein rijdt van stad naar stad en is in het weekend van 24/25/26 november in Haarlem te vinden. Kies je voor een klassiek menu, tapas of ga je first class dineren? Keuze genoeg!

Uit eten in de Haarlem Dinner Train

Lekker dineren terwijl je het mooie Nederlandse landschap bewondert? Dat kan in de Dinner Train! De trein (die vroeger gebruikt werd voor internationale ritten, met een locomotief die voorheen van de NS was) is omgebouwd tot knus restaurant met twee- en vierzits tafels, elk aan een eigen raampje. De trein beschikt over een professionele keuken, een bar en toiletten.

Het concept is een initiatief van Tim Beltz, die zelf jarenlang in de horeca heeft gewerkt en nu op een creatieve manier zijn eigen onderneming heeft gestart. Een ritje (en heerlijk eten!) in de Dinner Train is een ervaring om niet snel te vergeten.

tim-beltz-dinner-train-logo
Tim mag trots zijn op dit toffe concept

Wat staat er op het menu?

Als je jouw arrangement in de Dinner Train wilt gaan boeken kun je kiezen uit drie verschillende menu’s: Klassiek, Eerste Klas of Tapas. Op het klassieke menu vind je zowel een vlees- als visgerecht en een vegetarische optie waar je uit kunt kiezen. Ga bijvoorbeeld voor rouleau met hoender, gegaarde rode mul of een groentelasagne. Als nagerecht kun je genieten van een heerlijke hazelnoot-crunch. Al honger gekregen? Wij wel.

Kies je voor Eerste Klas? Dan krijg je een standaardmenu geserveerd: gegaarde schelvis, kalkoenbrisket met aardappelrösti en witte chocoladebavarois laten je watertanden. Het tapasmenu bestaat uiteraard uit allerlei smakelijke kleine Spaanse hapjes die je kunt delen, zoals gamba’s, manchego en pikante borrelworstjes. Lekker! Let op: het menu verandert drie keer per jaar.

Wat kost een enkeltje Dinner Train?

Vergeet niet, terwijl je geniet van Carrilleras Ibericas, af en toe even een blik naar buiten te werpen, want gedurende de twee uur durende treinreis komt er heel wat moois voorbij. De prijs is ook zeker niet gek voor wat je krijgt: een Klassiek en Eerste Klas-arrangement kost €69,95 per persoon – hiervoor heb je een hoge tafel voor twee personen inclusief diner en treinrit.

Voor het Tapas-arrangement betaal je tien euro per persoon meer. Ook kun je kiezen voor een drankarrangement, waarbij je voor 15 euro per persoon drie glazen bier, wijn of fris krijg, plus een fles water en koffie of thee bij je dessert. De Dinner Train vertrekt op 24, 25 en 26 november vanaf Haarlem station en je reserveert ‘m hier! Check de agenda om te zien wanneer de trein in een stad in jouw buurt is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dinner Train (@dinnertraineu)

Klinkt de combinatie ’trein’ en ‘drank’ jou als muziek in de oren? Misschien is het dan tijd voor een ritje in The Royal Scotsman!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!