Experiences

De Dramathon: smaakvolle marathon voor liefhebbers van whisky

whisky-marathon-schotland-the-dramathon

Als je aan een marathon denkt dan denk je waarschijnlijk vooral aan harde training en afzien. Wellicht wat energiedrankjes, koffie en eiwitshakes erbij. Aan drank denk je niet zo snel als je het hebt over een marathon. In Schotland doen ze het echter heel anders. Op 21 oktober 2023 staat namelijk de Dramathon op de planning. Tijdens deze marathon loop je door de prachtige landschappen van Schotland en ren je langs bekende whisky-distilleerderijen (inclusief proefsessies).

De Dramathon 2023

Dit is een marathon naar ons hart. Je loopt deze marathon namelijk door de adembenemende landschappen in Schotland. De route vind plaats in Speyside, in het noord-oosten van Schotland. Wat je hier tegen gaat komen? Denk aan pittoreske dorpjes, kastelen, natuur en natuurlijk whisky. Schotland is namelijk het ultieme land voor whiskyliefhebbers. Tijdens deze 42,195 km kom je langs verschillende bekende, en minder bekende, distilleerderijen. Een unieke ervaring voor liefhebbers.

Ben je nog niet ready voor een volledige marathon? Geen stress! Er zijn namelijk verschillende opties voor verschillende niveaus. Het enige wat iedereen met elkaar gemeen heeft is de passie voor whisky. De echte ervaren renners pakken de 42 kilometer, de beginners starten met een 10 kilometer run. Er is daarnaast ook een have marathon en een volledige marathon die je met drie vrienden/vriendinnen als estafette kunt lopen (de zogenaamde We Dram).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carole Andrews (@caroleandrews)

Verschillende stops bij distilleerderijen

Uiteraard kom je bij de 42 kilometer langs meer bijzondere whisky bestemmingen. Als je de hele marathon loopt kom je langs de distilleerderijen van de belende merken Glenfarclas, Ballindalloch, Tamdhu, Knockando, Dalmunach, Aberlour, Balvenie en je eindigt bij het wereldberoemde Glenfiddich. Bij het uitlopen van de marathon krijg je, naast een medaille, ook kleine flesjes whisky van alle bovenstaande merken.

Nog 28 weken en het is zover! Benieuwd naar alle overige info of wil je je inschrijven? Bekijk dan de website van The Dramathon! Proost! Op zoek naar een whisky ervaring zonder dat je je in het zweet hoeft te werken? Lees hier alles over whiskytrein ‘The Royal Scotsman’.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!