Europa

Zien: fiets in Dubrovnik op grote hoogte over 150m lange kabelbaan

skybike-fietsen-kabelbaan-dubrovnik
Met losse handen? (bron: outdoor-dubrovnik)

Het zonnige Dubrovnik is sinds deze zomer weer een attractie rijker, en deze is niet voor mensen met hoogtevrees: fiets over een 150 meter lange kabelbaan, hoog boven de glinsterende blauwe Adriatische Zee met ongelooflijk uitzicht op de stad. Geen zorgen, je kunt niet vallen.

Op grote hoogte fietsen boven Dubrovnik

Het populaire Dubrovnik, een grote stad in het zuiden van Kroatië, is natuurlijk al een attractie op zich. Met zijn prachtige oude stad en stadsmuur, de veel gefotografeerde haven en natuurlijk als een van de Game of Thrones-filmlocaties trekt Dubrovnik jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers.

Nu is de stad weer een attractie rijker. Met de zogenaamde Skybike fiets je hoog boven de stad, op een 150 meter lange kabel met de Adriatische Zee recht onder je. Krijg je bij de gedachte alleen al zweethanden? Niet nodig, de hele installatie is zo veilig als wat.

fietsen-boven-dubrovnik-kabelbaan
Vallen kan niet, dus je kan rustig van het uitzicht genieten (bron: outdoor-dubrovnik)

Skybiken boven de zee

Hoe werkt die Skybike dan precies? Je wordt in een stevig harnas gegespt waarna je op de fiets stapt, die op zijn beurt weer aan een kabel boven jou is bevestigd. Ook jijzelf zit daaraan vast, dus geen gevaar voor zowel jou als je voertuig. Dan is het een kwestie van trappen! Zo snel of langzaam als je zelf fijn vindt.

Er wacht je een fietstocht van slechts 150 meter, dus neem vooral de tijd om het adembenemende uitzicht over de Adriatische Zee, over Dubrovnik en over het naastgelegen eiland Lokrum goed in je op te nemen. Een heel bijzondere experience voor iedereen die de stad eens in een heel ander perspectief wil zien!

fietsen-skybike-dubrovnik-veiligheid-helm
Helmpje op, want je weet maar nooit (bron: outdoor-dubrovnik)

Klaar voor een ritje?

Trek voor een ritje met de Skybike ongeveer een halfuurtje uit – ooit zo lang over 150 meter gedaan? Je vind de nieuwe attractie op de berg Srđ (hoe je dit uitspreekt is ons ook een raadsel) die je vanaf de stad gemakkelijk bereikt met de kabelbaan.

Deze kans om Dubrovnik van boven te zien kost je 30 euro. Er zijn nog wel wat vereisten: je mag niet kleiner zijn dan 160 centimeter en niet zwaarder zijn dan 115 kilogram en je moet minimaal 15 jaar oud zijn. De Skybike wordt afgeraden voor zwangere vrouwen, mensen met hartproblemen en mensen met hoogtevrees. Klaar voor een ritje!?

skybike-dubrovnik-view
Fietsen with a view! (bron: outdoor-dubrovnik)

Op zoek naar meer spanning en sensatie? In Ecuador kun je schommelen met panoramisch uitzicht op een actieve vulkaan. 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!