Bestemmingen

Dit zijn de 5 duurste steden ter wereld om te wonen

hong-kong

De stad waar je woont zegt veel over je. Soms komt het puur omdat je er ooit geboren bent, vaak omdat je er heen bent verhuist. Wonen in een stad die bij jou past heeft veel voordelen. Daarnaast hebben sommige steden veel extra mogelijkheden, fijne plekken om te eten, uit te gaan, goede infrastructuur, clubs, musea, ga zo maar door. Maar we weten allemaal dat voor niets de zon opkomt. Welke steden zijn het duurst om te wonen? Wij hebben ze op een rijtje gezet.

De 5 duurste steden ter wereld

Om in populaire steden te wonen zul je dus (vaak) de portemonnee moeten trekken. De kosten voor het kopen/huren van een huis blijven al jaren oplopen. Volgens vele economisten zal deze trend zich in 2022 ook voortzetten, vooral in de onderstaande vijf steden. Waar zou jij wel willen wonen? Dit onderzoek komt van de Economist Intelligence Unit.

1. Tel Aviv, Israel

Tel Aviv staat voor het eerst op de eerste plek van duurste steden om te wonen. Deze zonovergoten mediterraanse stad heeft dan ook alles wat je hartje begeert. Lekker eten, strand, zon, mooie mensen en een geweldig uitgaansleven. Dat Tel Aviv de duurste stad ter wereld is om in te leven komt mede door de sterke nationale munt, de sjekel, ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Ook zorgden inflatie, duurdere benzine en boodschappen ervoor dat het dagelijkse leven in Tel Aviv duurder werd.

duurste-steden-tel-aviv

2. Parijs, Frankrijk

Parijs is een minder verrassende stad in dit rijtje. Het is niet alleen de stad van de liefde en de hoofdstad van Frankrijk, het is ook een van de belangrijkste steden in Europa. Vol kunst, mode, grote bedrijven en geweldige restaurants. Het is dan ook een van de favoriete steden om op vakantie te gaan. Krijg jij geen genoeg van de Eiffel Toren, Arc de Triomphe, Centre Pompidou, en de Champs-Élysées? Dan kun je jouw portemonnee trekken en er gaan wonen.

parijs-steden-wonen

3. Singapore

Singapore staat bekend om de hoge kwaliteit van het leven. Reizigers roemen vaak de schone gebouwen en straten. Al deze schoonheid kost natuurlijk wel wat. Het is daarom ook de duurste stad van zuid-oost Azië. Singapore is zeker een aanrader voor iedereen die van rust, veiligheid en orde houdt. Ook de architectuur en innovatie is hier geweldig.

Singapore-duurste-steden

4. Zurich, Zwitserland

Dat een Zwitserse stad in dit lijstje staat zal niemand verbazen. Het is het centrum van bankieren en financiën. De levensstandaard is dan ook erg hoog in deze wereldstad. Zurich is de grootste stad van Zwitserland, genesteld naast de prachtige bergen en het schitterende meer van Zurich. Deze stad is dus prijzig maar ook erg mooi.

Zurich-duurste-steden-ter-wereld

5. Hong Kong, China

Je bent in Hong Kong eigenlijk in een land apart. Hoewel Hong Kong bij China hoort, valt het niet onder de communistische regering. Ooit in Hong Kong geweest? Dan was je vast verbaast over deze wereldstad. Het is een cultuurshock, met veel rijkdom en armoede tegelijk. Hong Kong heeft ook de duurste gasprijzen ter wereld. De gemiddelde kosten waren 2.50 dollar per liter. Hoe zich dat op dit moment gaat ontwikkelen weet nog niemand.

hong-kong

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!