Reistips

Tip: op de e-bike door de heuvels van Zuid-Limburg

e-bike-zuid-limburg
Foto: Aline de Jong

Wat doe je als je een nieuwe e-bike goed wilt testen? Dan ga je naar Zuid-Limburg zodat je in de heuvels kunt rijden. Zuid-Limburg is ook gelijk een beetje buitenland want waar heb je zulke uitzichten in een heuvellandschap.Je krijgt er een soort Toscane gevoel van en bent echt even helemaal weg. Wij gingen met onze nieuwe e-bikes een midweek naar Gulpen en waren verrast door alle mooie plekjes die we tegen kwamen.

Het mooie Gulpen

Wij vonden een slaapplek in een park van Europarcs, de Gulperberg. We hadden eerder al goede ervaringen met Europarcs en dit park ligt werkelijk schitterend bovenop de heuvel. Je hebt er veel verschillende soorten accomodaties en ook een groot kampeerterrein voor tenten en campers. Vanaf het park ben je direct midden in het prachtige heuvellandschap met geweldige uitzichten. De heuvels vlieg je over met een e-bike. Je kunt er trouwens ook goede wandelingen maken.

Vanaf dit park ben je in redelijk snel tempo op je e-bike in bijvoorbeeld Maastricht of Valkenburg. Ook België en Duitsland zijn goed te bereiken. Onderweg fiets je door kleine plaatsen waar je goede stops kunt maken voor een koffie met vlaai of een lekkere lunch. En Gulpen zelf, wat onder aan de heuvel ligt, is een gezellige plaats met een leuk plein en veel restaurantjes. Op het park zelf is trouwens ook een goed restaurant en in de zomer een openlucht zwembad. Lekker om in te springen na een dagje fietsen.

fietsen-e-bikr-limburg

 

Knooppunten routes met de e-bike

Fietsen in Nederland is heel fijn als je een route doet via de knooppunten die door heel Nederland zijn te vinden. Overal langs de wegen vind je bordjes met nummers. Als je die volgt kom je langs de leukste stukken om te fietsen. Je kunt routes volgen die al klaar staan of zelf routes maken. Op die manier kom je op veel plekken die ook alleen geschikt zijn voor fietsen, waarbij je ook af en toe over niet verharde wegen komt. Maar dat maakt het wel zo leuk. En op de e-bike kom je behoorlijk ver.

zuid-limburg-e-bike

Route Drielandenpunt en Valkenburg

Wij fietsten een dag waarbij we via België en Duitsland op het Drielandenpunt uitkwamen. In Duitsland moet je wel even goed letten op de bordjes want die zijn soms wat meer verstopt. Het Drielandenpunt is natuurlijk behoorlijk toeristisch maar als je er dan toch langs komt. Je fietst natuurlijk over veel hoogtes, dus zonder e-bike is het lastig fietsen. De route naar Valkenburg gaat dwars door fruitboomgaarden en deze route houdt er gelukkig rekening mee dat je niet de allerhoogste heuvels op hoeft te fietsen. De uitzichten zijn echt geweldig.

kasteel-e-bike-limburg

Leuke plekken onderweg

Als je de route neemt naar België kom je al snel bij Hoeve de Plei uit bij Mechelen. Hier kun je op de binnenplaats heerlijke vlaai met koffie nemen. Het eten op het park bij restaurant Jantje zag eens pruimen hangen is trouwens ook een echte aanrader. Er is een goed terras bij met mooi weer. Onderweg naar Valkenburg kom je langs verschillende kastelen waar je ook goed koffie kunt drinken of kunt lunchen. Zoals bij Kasteel Schaloen, waar je zomers ook de kasteeltuin Oud Valkenburg kunt bezoeken. En richting Maastricht moet je zeker lunchen bij Loods 81.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!