Experiences

Unieke ervaring: overleef je eigen Expeditie Robinson-avontuur zonder camera’s

expeditie-robinson-kampvuur-avontuur

Expeditie Robinson fans kunnen hun hart ophalen. Het populaire survival programma is terug met alweer het 22e seizoen! Enkele bekende namen zoals Liza Sips (acteur), Harry Piekema (acteur en bekend van commercials Albert Heijn) en Marion Pauw (schrijver) zien we survivallen in dit seizoen. Jammer dat jij er niet bijzit? Je kunt nu je eigen Expeditie Robinson-avontuur beleven zonder camera’s

Expeditie Robinson 2022

Niemand minder dan Rick Brandsteder neemt dit jaar het stokje over van Kaj Gorgels en zal naast Nicolette Kluijver staan. Deze keer speelt het avontuur zich af in het prachtige Maleisië. En natuurlijk op een tropische afgelegen bestemmingen zoals we van Expeditie Robinson gewend zijn. Toch is dit niet altijd het geval geweest.

Vorig jaar in 2021 hadden we natuurlijk te maken met de coronabesmettingen. Daardoor vonden de opnames niet heel ver weg plaats, maar op een van de mooiste Kroatische eilanden. Het zou Expeditie Robinson natuurlijk niet zijn als dit een hele bijzondere plek is. De deelnemers bevonden zich op een onbewoond eiland dat onderdeel is van de Zadar-archipel. Dit is een eilandengroep met enkele honderden kleine onbewoonde eilanden.

Eigen Expeditie Robinson-avontuur zonder camera’s

Elk seizoen kunnen we meegenieten hoe zo’n 20 kandidaten via allerlei manier proberen te overleven op een onbewoond eiland. Ze doen de spannendste activiteiten en moeten zelf voor eten zorgen. Lijkt je dit nou ook helemaal geweldig? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Of eigenlijk heeft reisorganisatie Riksja Travel dat: zij komen met een eigen Expeditie Robinson-avontuur .

Stel je voor: een vakantie op een onbewoond eiland zonder cameraploeg, wifi en productieteam. Klinkt eigenlijk wel heel erg alleen, maar tegelijkertijd ook ontzettend spannend. Natuurlijk staat het avontuur niet helemaal gelijk aan het programma. Je hoeft namelijk niet zelf voedsel bij elkaar te zoeken, er worden geen spannende proeven gehouden en je kunt niet zomaar naar huis worden gestuurd. Dat scheelt als je een paar weken vakantie hebt opgenomen van je werk!

expeditie-robinson-onbewoond-eiland

Prachtige bestemmingen

Bas Hendrix van Riskja Travel denkt dat dit aanbod vooral populair is omdat het voor veel mensen ene droom is om te slapen op een onbewoond eiland. ”Terug naar de basis, weg van alle prikkels waar je in het dagelijks leven aan wordt blootgesteld en enkel genieten van elkaars gezelschap. Met alle hectiek die we vandaag de dag voelen, groeit bij veel mensen de behoefte om even niet gestoord te kunnen worden door mobieltjes, WhatsApp of social media.”, aldus de reis-expert.

Nu wil je natuurlijk weten welke bestemmingen je kunt verwachten? De reisorganisatie biedt verschillende mogelijkheden aan. Bijvoorbeeld op een onbewoond eiland voor de kust van Bali, op een afgelegen plek in Vietnam of op een van de onbewoonde Gili-eilanden. Helemaal op jezelf ben je niet aangewezen, want er gaat iemand mee om te helpen een kampvuur te bouwen en vis te vangen. Zo kom je terug als een echte ‘survival queen-of  king’. Wij zien het wel zitten!

onbewoond-eiland

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!