Reisnieuws

Europa geeft nu een maand lang gratis reizen weg aan jongeren

gratis-reizen-europa

Ben jij geboren in 2004? Dan is dit jouw geluksjaar! Europa geeft namelijk een gratis maandje reizen weg aan jongeren die zich kandidaat stellen. Er worden uiteindelijk 35.000 jongeren ingeloot die een maand per trein, of ander duurzaam vervoer, door heel Europa kunnen reizen.

Gratis reizen door Europa

,,Voor de tweede keer dit jaar stelt DiscoverEU jongeren in staat nieuwe culturen te ontdekken en nieuwe vriendschapsbanden te smeden. Culturele uitwisseling kan nooit relevanter zijn dan vandaag”, aldus EU-Jongerencommissaris Mariya Gabriel. 2022 is uitgeroepen tot Europees jongerenjaar en dat is de reden dat dit al de tweede ronde gratis reizen is die wordt weggegeven.

Is dit alles? Nope. In maart 2023 is er weer een nieuwe ronde voor wie er in de eerste helft van 2023 18 zal worden. Hiermee stimuleren ze het ontdekken van Europa, nieuwe culturen en vriendschappen. Een prachtig initiatief vinden wij van Reisleven, helaas zijn we zelf net iets te oud.

Zo doe je mee

Wie de geschikte leeftijd heeft en wil meedingen naar een gratis reispas (plus dito discount card voor maaltijden, accommodatie, cultuur, sport en andere diensten in de te bezoeken landen) kan zich inschrijven op het European Youth Portal, ook voor de quiz die deel uitmaakt van de selectieprocedure. De inschrijving zal openen op dinsdag 11 oktober om 12 uur en sluit op 25 oktober om 12 uur ’s middags.

Op zoek naar mooie treinreizen in Europa? Bekijk dan dit artikel over de 7 mooiste treinreizen door Europa.

Lees ook:

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!