Reistips

Met deze slimme truc regel jij extra vrije dagen in 2024

extra-vrije-dagen-2024
Foto: Freepik

We kijken allemaal uit naar vakantie en vrije dagen. Je hebt natuurlijk recht op meestal 20 vakantiedagen. Sommige hebben er iets meer maar dan heb je geluk. En dan zijn er natuurlijk nog de feestdagen die je er extra bij krijgt. Allemaal heel fijn. Want hoe leuk je werk ook is, als je graag op reis gaat zijn vrije dagen altijd het fijnst. Maar het is wel mogelijk om je vrije dagen uit te breiden als je slim je vakanties plant.

Zo regel jij je extra vrije dagen in 2024

Het is natuurlijk vooral afhankelijk van hoe de feestdagen vallen in het jaar. Als deze in het weekend vallen heb je er eigenlijk niet veel aan. Maar als ze door de week vallen kun je hier slim om heen je vakantie gaan plannen. Op die manier heb je minder dagen nodig om op te nemen, terwijl je wel langer vrij bent. En het komende jaar kun je dit dus heel makkelijk regelen.

We gaan er dan wel van uit dat je een baan hebt met reguliere werktijden, dus van maandag tot en met vrijdag, en dus niet hoeft te werken op feestdagen. Komend jaar vallen alleen Koningsdag en Bevrijdingsdag in het weekend, maar voor de meeste van ons is Bevrijdingsdag geen vrije dag. Deze is officieel eens in de 5 jaar een officiële vrije dag en dat is pas in 2025 weer. Maar alle andere extra vrije dagen vallen door de week en dan heb je in 2024 dus geluk.

kalender-vrije-dagen

Zo plan je die extra vrije dagen

Je moet er even de kalender er bij pakken en alle extra vrije dagen invullen. Als je bijvoorbeeld na tweede Paasdag 4 dagen opneemt heb je 10 dagen vrij. Als je op Goede Vrijdag dan ook vrij hebt. Net als de dagen tussen Hemelvaart en :Pinksteren dan hoef je, met de weekends mee, maar 6 dagen op te nemen om 12 vakantiedagen te hebben. En als je dan de week voor Hemelvaart ook nog vrij neemt. krijg je met 13 dagen op te nemen maar liefst 23 vakantiedagen!

vrije-dagen-2024

Kerst en Oud en Nieuw leveren ook extra vrije dagen op

Dit jaar heb je maar 3 dagen nodig tussen Kerst en Oud en Nieuw om er 10 vrije dagen voor terug te krijgen. Volgend jaar kun je dit ook doen om 8 vrije dagen te krijgen. En als je dan de 2 dagen voor Kerst ook nog opneemt krijg je met 5 vakantiedagen maar liefst 12 vrije dagen terug. En zo kun je natuurlijk blijven kijken waar je nog hier en daar wat bij kunt sprokkelen voor nog meer dagen. Check het artikel bij Columbus om precies alle slimme dagen te zien.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!