Bestemmingen

Finnen zijn de gelukkigste mensen: dit zijn de redenen

finland-finnen-gelukkigste-mensen-onderzoek

We kennen Finland allemaal vanwege het noorderlicht, Jari Litmanen, Helsinki en de sauna’s. Maar wist je dat Finland stipt op nummer één staat in de lijst met de gelukkigste landen. Maar wat kunnen wij dan leren van de Finnen? En wat zijn de redenen van dit geluk? Reisleven zocht het voor je uit.

Finland en het geluk

Anna Schoenmakers, vicevoorzitter van de Vereniging Nederland Finland, laat aan RTL weten dat de belangrijkste pijlers zijn: gelijkwaardigheid, onderwijs en natuur. Dit komt omdat er in haar ogen veel gelijkheid is in Finland. Zo zijn er bijvoorbeeld ook veel vrouwelijke rolmodellen. Denk aan de premier van Finland.

“In Finland krijg je van je ouders, en van de hele maatschappij mee, dat iedereen ertoe doet”, zegt ze tegen Editie NL. “Of je nou man of vrouw bent of je anders identificeert, iedereen wordt gewaardeerd en iedereen werkt. En dat wordt ook mogelijk gemaakt door de overheid want de kinderopvang is super goed.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Finland (@finland)

Waar staat Nederland?

Ook de sauna’s zijn volgens vele Finnen een factor. Veel Finnen leven in de natuur en hebben ook een buitenhuisje. Vaak zijn dit zelf getimmerde huisjes, inclusief een sauna. Finnen gaan dan ook weinig naar het buitenland op vakantie en blijven liever in hun eigen huis.

Onlangs schreven we dat er uit onderzoek bleek dat Nederland de hoogste kwaliteit van leven heeft. In dit lijstje staan ze echter op plek nummer 5. Ondanks onze reishonger zitten we in ons eigen landje dus ook best prima. Alsnog een mooie score en daar mogen we best trots op zijn!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!