Experiences

Deze fontein in Italië geeft 24 uur per dag gratis rode wijn

fontein rode wijn free red wine fountain

Italië is een land vol met prachtige fonteinen. Sierlijk, bijzonder en vaak met een prachtig verhaal. Maar wist je dat ze ook nog eens lekker en nuttig kunnen zijn? Deze Free Red Wine Fountain in het plaatsje Ortona is daar het perfecte voorbeeld van. Je kunt hier namelijk 24 uur per dag, 365 dagen in ht jaar een gratis glas rode wijn tappen.

Gratis rode wijn bij de Free Red Wine Fountain

Hier kun je dus gratis de speciale wijn van de wijngaard Dora Sarchese proeven. Helemaal gratis? Yes, helemaal gratis. Italianen zijn zo gastvrij om hun genot te delen. Op het landgoed van Dora Sarchese staat namelijk een prachtige fontein met een rijke geschiedenis.

De eigenaren van de fontein zien hier namelijk veel wandelaars voorbij lopen. Deze wandelaars lopen vaak de Cammino di San Tommaso. Dit is een pelgrimstocht van 316 km. Tijdens deze tocht krijg je natuurlijk dorst en kan een glas rode wijn altijd helpen. Of een fles.

gratis rode wijn fontein italie

Bijzondere wijnervaring

Als je toch hebt geproefd van de fontein, kun je net zo goed een wijnproeverijtje doen. Bij de wijngaard kun je verschillende rode, witte, rose, spumante en dessertwijnen proeven. Dit alles in een prachtige omgeving in het midden van Italië.

Ook kun je er een rondleiding volgen dwars door de wijngaarden. Je krijgt meteen een lesje wijn maken. Al met al dus een prachtige ervaring voor wijnliefhebbers. Bekijk hieronder een video over de fontein. Saluti!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!