Reistips

Travel hack: waarom een foto maken van jouw bagage belangrijk is

Foto maken bagage

Een reis voorbereiden betekent vaak een lange to-do list nalopen. Heb jij al een foto maken van je bagage op jouw lijstje staan? We vertellen je graag waarom dit belangrijk is voor jouw toekomstige reizen. 

Afgelopen zomer was de meest hectische voor de luchtvaart sinds jaren

De luchtvaartmaatschappijen zijn nog aan het bijkomen, van een hectische zomer vol vertragingen, annuleringen en een recordaantal verloren stuks bagage. Het is daarom goed om te weten, dat een bewijs van hoe jouw bagage eruit ziet je kan helpen. Met één of meerdere foto’s als bewijs kun je namelijk compensatie ontvangen, wanneer jouw ingecheckte bagage beschadigd of helemaal niet op je bestemming aankomt.

Luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht je te helpen

“Luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht passagiers te vergoeden als hun bagage beschadigd, vertraagd of zoekgeraakt is”, staat bijvoorbeeld op de website van het Amerikaanse Department of Transportation (DOT) te lezen. Dat geldt uiteraard niet alleen voor Amerika maar voor alle luchtvaartmaatschappijen. Zij zijn verplicht om passagiers te compenseren.

De kosten moeten wel redelijk en verifieerbaar zijn. Daarbij gelden maximale aansprakelijkheidslimieten. Raadpleeg bij verloren of beschadigde bagage altijd de ConsuWijzer van het ACM; het informatieloket van de overheid voor consumenten.

Foto maken bagage Bewaar ook de belangrijkste bonnen van je bagage items

Krijg je een vergoeding, dan kun je dat goed gebruiken om de kosten te dekken van de verloren items. Denk er wel aan dat je naast het foto’s maken nog iets moet doen: de bonnen bewaren van de artikelen die je meeneemt. Die kunnen je later helpen om sterker te staan met je claim.

Als je bagage voorgoed verloren gaat, check dan de regels bij je luchtvaartmaatschappij. De regels verschillen namelijk per vervoerder. verschillen. De meeste luchtvaartmaatschappijen kunnen vragen om kwitanties of ander bewijs, om zeker te weten welke items in de verloren koffers of tassen zaten.

Foto maken bagage

Extra tip!

Dus, pak je camera of gebruik de camera van je mobiel of tablet en maak een  kleine fotoshoot van het inpakken van je bagage – je weet immers maar nooit. Denk natuurlijk vooral eerst aan de meest waardevolle spullen.

Extra tip: maak niet alleen een foto van je bagage en ingepakte spullen, maar ook  van je bagagelabel, voordat het bij het inchecken de band op gaat. Dit zou het personeel van luchtvaartmaatschappijen kunnen helpen, om op te sporen waar je bagage zich bevindt. Dat kan in het verkeerde vliegtuig zijn, achtergelaten op de luchthaven van vertrek of ergens daar tussenin.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!