Afrika

Smaakvolle manier van reizen: pak de Franschhoek Wijn Tram in Zuid-Afrika

Franschhoek Wijn Tram

Als vakantiebestemming heeft het veelzijdige Zuid-Afrika enorm veel te bieden. Zoals de Franschhoek Wijn Tram, een unieke manier om het land te ontdekken. De tram rijdt al rond sinds 1904 en voert door een prachtige vallei, langs 14 wijngaarden. Een ideale route, helemaal als je wijnliefhebber bent.

Franschhoek in de Kaapse wijnlanden

Het plaatsje Franschhoek ligt in de streek De Kaapse wijnlanden, in de provincie West-kaap, op zo’n 75 kilometer van miljoenenstad Kaapstad. Franschhoek is een verbastering van Franse hoek, zo noemde de Nederlanders die in de zeventiende eeuw dit gebied in bezit hadden het dorp waar toen veel Fransen woonden. De Fransen waren hugenoten die gevlucht waren omdat ze toentertijd in Frankrijk bedreigd werden om hun geloof.

Tegenwoordig is de streek waarin Franschhoek ligt wereldberoemd als wijngebied en als prachtig groen en heuvelachtig landschap. Vanuit Franschhoek rijdt al meer dan 100 jaar een tram, die vroeger dienst deed om fruit tussen wijngaarden te vervoeren. Tegenwoordig is het een ideale route voor een onvergetelijk dagje uit.Franschhoek Wijn Tram

Langs 14 wijngaarden waaronder zeer bekende

De route van de Franschhoek Wijn Tram voert langs 14 wijngaarden. Op je gemak ga je van wijnboerderij naar wijnboerderij, onderweg genietend van het landschap. Enkele beroemde wijnboerderijen op de route zijn Grande Provence, Haute Cabrière, Dieu Donne, Chamonix en Rickety Bridge.
Franschhoek Wijn Tram

Hop on en hop of

Onderweg maakt de Franschhoek Wijn Tram 7 stops. Vaak direct bij een wijngaard, maar je kunt op sommige plekken op een speciale bus stappen die je naar meer afgelegen wijnboerderijen voert, en weer terug natuurlijk. De tram werkt volgens het ‘hop off, hop on-principe’, dus je mag in- en uitstappen waar je maar wilt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Franschhoek Wine Tram (@winetram)

Geniet van de wijngaarden en de prachtige route

Je kunt op de boerderijen langs de route van de Franschhoek Wijn Tram  wijn proeven en vaak ook lekker eten. Wil je ergens eten dan is het wel verstandig vooraf te reserveren, anders loop je het risico dat het vol zit wanneer jij wilt gaan eten.

De tram rijdt elke 40 minuten, de eerste om 10:00 ’s ochtends. Check de officële website van de Franschhoek Wijn Tram voor de actuele vertrektijd informatie. Extra tip: combineer de tramrit met een bezoekje aan Franschhoek zelf, een prachtig stadje bomvol historie.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!