Reistips

Om deze reden moet je altijd een ginger ale bestellen tijdens een vlucht

ginger ale

Als je een drankje in het vliegtuig gaat bestellen dan denk je niet meteen aan een ginger ale, maar toch heeft dit ogenschijnlijk saaie drankje op kilometers hoogte verrassende eigenschappen. De meeste mensen vieren het begin van hun vakantie het liefste met een borrel en een adembenemend uitzicht, maar op deze hoogte komt een ginger ale om verschillende redenen het beste tot zijn recht. We leggen uit waarom dat zo is.

Drankje in het vliegtuig

Ginger ale is een koolzuurhoudende frisdrank dat op smaak is gebracht met gember. Het drankje bestaat al eeuwen en wordt tegenwoordig veel gebruikt om te mixen met rum of whisky. Het werd oorspronkelijk gemaakt van gefermenteerde gember, en gedronken vanwege de gezondheidsvoordelen, dat was toen uiteraard zonder koolzuur. Het is de gember die ginger ale zo bijzonder maakt op 10 kilometer hoogte.

Ten eerste is de smaak van gember vrij scherp, maar door de suikers in ginger ale gaat de frisheid een beetje verloren. Als we in het vliegtuig zitten dan zorgt de druk en de droge lucht ervoor dat we minder goed proeven. Drankjes zoals cola of champagne smaken minder goed, maar dat is in het geval van ginger ale juist het tegenovergestelde. Op die hoogte proef je minder zoet, en komt de scherpte van de gember naar boven, waardoor dit drankje het beste tot zijn recht komt.

drankje ginger ale vlucht

Voordelen van ginger ale tijdens een vlucht

Een ander voordeel van ginger ale is de rustgevende werking. Gember staat erom bekend dat het niet alleen goed is voor ons gevoelige spijsverteringsstelsel, maar ook vanwege de rustgevende werking. Sommige mensen hebben last van zenuwen als ze gaan vliegen, en dan kan een ginger ale goed zijn om wat rustiger te worden. De ‘knoop in je maag’ wordt dan iets minder hard aangetrokken.

Drankjes die gember bevatten worden al jaren gedronken om maag- en darmklachten te verlichten. Een opgezwollen gevoel in je maag kan dus met een ginger ale enigszins worden verzacht. Daarnaast smaakt het drankje het beste op een hoogte waarbij de receptoren in onze tong zoetstoffen minder goed waarnemen. Dit alles bij elkaar maakt het dus zeker de moeite waard om een ginger ale te bestellen in het vliegtuig.

drankje ginger ale vliegtuig

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!