Experiences

Glacier Express: adembenemende treinreis door Zwitserland

glacier express trein reis zwitersland

Als je op zoek bent naar een bijzondere treinreis door Europa, kom je al snel uit bij de Glacier Express. Deze trein gaat midden door Zwitserland en geeft je een adembenemend uitzicht over de Alpen. Ook staat deze trein bekend als de langzaamste sneltrein ter wereld. De trein heeft een perfecte snelheid om extra van de mooie natuur te genieten.

De Zwitserse Glacier Express

De trein reist van Zermatt, via Brig en Chur naar het bekende St. Moritz. Deze route is 291 kilometer lang en duurt 8 uur. Deze tocht gaat door maar liefst 291 bruggen en viaducten en 91 tunnels. Het is de ultieme manier om het schitterende landschap van Zwitserland te ontdekken op een ontspannen wijze.

Het hoogtepunt van de reis is de Oberalppass. Hier weet de trein in een kwartiertje maar liefst 600 meter de hoogte in te gaan. Het resultaat? Een uitzicht waar je van zult watertanden. Na dit uitzicht beland je bij de Rijnkloof, een plek die bekend staat als de Grand Canyon van Zwitserland.

Glacier Express of de regionale trein?

Je kunt naast de Glacier Express ook kiezen voor de regionale trein. De Glacier Express heeft grote panoramarijtuigen, hierdoor heb je een schitterend en ruim uitzicht. Ook reist de trein rechtstreeks en kun je van een luxe lunch genieten. De andere optie is de regionale trein. Dit is ook een leuke optie aangezien de ramen open kunnen. Als je mooie foto’s wilt nemen is dit wellicht een betere keuze.

Bij de regionale trein kun je onderweg uitstappen en hoef je niet te reserveren. De luxe is echter een stuk minder dan in de bekende Glacier Express. Het is dus een beetje de voor en nadelen tegen elkaar afstrepen welke beter bij jou past. Hoe dan ook is het een onvergetelijke ervaring. Check de website van Glacier Express voor tickets en tijden.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!