Glymur:

Glymur is de een van de hoogste watervallen in IJsland en heeft een hoogte van 196 meter. De rondwandeling duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Parkeren kun je gratis aan het begin van de hike. Wij hadden geluk met het weer en waren er voor de drukte. 

Zorg voor voldoende drinken en eten. Daarnaast raad ik ook aan om verschillende lagen kleding mee te nemen waardoor je snel kunt wisselen van kleding. Het weer kan namelijk zo omslaan en het kan er ook hard waaien. Goede schoenen zijn ook belangrijk. Op sommige plekken is het glad en je loopt veel over rotsen. En neem een handdoek mee en een paar droge sokken!

Glymur
Glymur

De Hike:

De hike is zeer divers, en dat maakt hem zo mooi! De wandeling start vlak, waarna je door een kleine grot moet lopen. Wanneer je de grot uitloopt zie je een klein riviertje afkomstig van de waterval. Hoe kom je hier overheen? Simpel, je moet over stenen en een houten balk lopen en balanceren. Gelukkig kun je gebruik maken van een touw. Als je eenmaal het water over bent begint de klim. Wanneer je naast je kijkt zie je dat het toch behoorlijk steil naar beneden gaat. Mensen met hoogtevrees kunnen beter iets meer van de kant af lopen. Op verschillende plaatsen heb je de kans om te stoppen en foto’s te maken. Eenmaal bovenaan heb je de keuze om via dezelfde weg terug te gaan, of om via de andere kant naar beneden te lopen.

Terug:

Wanneer je via de andere kant naar beneden wilt lopen dan moet je wel het water oversteken, dit blijkt voor veel mensen een groot obstakel te zijn. Het is leuk om te zien dat iedereen een andere tactiek heeft om het water over te komen. Zo zijn er mensen die via de stenen droge voeten proberen te houden, maar er dan achter komen dat je het zo niet gaat redden. Ik koos ervoor om mijn schoenen en sokken uit te trekken, mijn broek op te rollen en door het ijskoude water te lopen. Mijn reisgenoot probeerde optie een, en dacht dat hij het laatste stukje wel kon halen.. Dit resulteerde in een katachtige sprong en sprint waarbij zijn schoenen, sokken, voeten en broek tot aan de knieën doorweekt waren met ijskoud water.

Glymur
Tunnel die je door moet.
Glymur
De oversteek.

De terugweg hebben wij per ongeluk verkeerd gelopen waardoor wij van hele steile rotsen moesten afdalen, een heel mooi avontuur, maar wel gevaarlijk. Zo gleden we af en toe uit, en zorgde wij ervoor dat grote stenen naar beneden begonnen te rollen. Gelukkig zijn we veilig beneden gekomen.

Glymur als waterval is niet zo veel bijzonders om eerlijk te zijn, zeker niet wanneer je al het andere moois in IJsland al gezien hebt. De hike is echter wel leuk doordat hij zo divers is, een aanrader!

Hiken:

Hiken is een van mijn favoriete bezigheden tijdens het reizen. Zeker in de bergen geeft het mij een enorm gevoel van vrijheid. Hier vind je meer over mijn favoriete hikes. Een andere bijzondere hike in IJsland is die naar Sólheimasandur, oftewel het DC vliegtuigwrak. VisitIsland geeft nog meer mooie tips!

Categorieën: HikesIJsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *