Europa

Goedkoop bier drinken? Dat kan het best op deze 5 Europese bestemmingen

bier-proosten-goedkoop-europa
Een pul bier voor minder dan vijf euro?! (bron: unsplash)

Omdat je tegenwoordig in Nederland een paar nieren moet verkopen om naast je vaste lasten nog eens een biertje op het terras te kunnen kopen, hebben wij dit handige lijstje voor je gemaakt. Waar in Europa hoef je geen vijf euro voor een pint neer te leggen? Wij zochten het voor je uit.

1. Bratislava, Slowakije

Dat je voor wat lagere prijzen in Oost-Europa moet zijn had je vast al geraden. Het goedkoopste biertje van ons continent vind je momenteel in de toffe stad Bratislava In Slowakije, waar je sowieso heerlijk kunt citytrippen. Het land zelf is trouwens ook echt fantastisch dus als je gaat, trek er dan meteen een week of twee voor uit.

In Bratislava kost een lokaal biertje €1,50. Voor dat geld kan je nog beter op een zaterdag naar Slowakije rijden, daar flink drinken en vervolgens zondag weer terug rijden. Goedkoper dan een avondje Amsterdam! Ook in Slowaakse supermarkten liggen de drankprijzen iets lager, maar het scheelt niet veel. Voor een bekend biermerk leg je ongeveer één euro neer.

bier-eten-vrienden-proosten
In Slowakije is het eten trouwens ook spotgoedkoop (bron: unsplash)

2. Krakau en Warschau, Polen

Leuk, op naar Polen! Een interessant land met mooie steden die een rijke geschiedenis hebben. Als je nog nooit in Krakau bent geweest: doen. Vanaf Eindhoven vlieg je er voor nog geen 30 euro naartoe en de stad zelf is ook zeker om over naar huis te schrijven.

Omdat Krakau behoorlijk toeristisch is betaal je in het centrum (vooral op het plein) iets meer voor je bier, maar goedkoper bier vind je al snel zodra je de binnenstad verlaat. Zowel in Krakau als in hoofdstad Warschau betaal je rond de €1,90 voor een biertje op het terras. In de winkel koop je een flesje voor gemiddeld €1,20.

bier-tap-schenken
In Krakau vloeit het bier iedere avond rijkelijk. Proost! (bron: unsplash)

3. Belgrado, Servië

Waarschijnlijk ken je niet veel mensen die op vakantie gaan naar Servië. Het is (nog) een vreemde eend in de bijt maar het land zou zich de komende jaren zomaar eens kunnen ontwikkelen tot populaire bestemming dankzij zijn lage prijzen, mooie landschappen en gezellige steden.

Een glas bier op een terrasje in de zon in hoofdstad Belgrado kost je rond de €1,50. Je begint je bijna af te vragen waarom de bierprijzen in Nederland zo hoog zijn! In de supermarkt betaal je rond de €1,20 voor geïmporteerd bier. Overigens kun je in de stad ook heerlijk uitgaan: ‘splavovi‘ is het uitbundige nachtleven op boten die in de Donau liggen. Meemaken!

bier-schuimkraag-tafel
Het lekkerst met een goede schuimkraag (bron: unsplash)

4. Boedapest, Hongarije

Nog een prachtstad aan de Donau. Boedapest is zo’n andere plek die iedereen eigenlijk tenminste één keer bezocht moet hebben. Natuurlijk kun je elders in Hongarije vast veel goedkoper bier drinken, maar om de ervaring compleet te maken moet je natuurlijk wel op een fantastische plek zijn.

En dat is Boedapest zeker. Een glaasje alcohol kost misschien een paar cent meer dan in de hierboven genoemde steden maar dat is het waard. Een biertje op het terras of in de kroeg kost je ongeveer 2 euro – dat is nog steeds zo’n beetje de helft minder dan in Nederland!

boedapest-nacht-donau-brug
’s Nachts komt Boedapest pas echt tot leven (bron: unsplash)

5. Pilsen, Tsjechië

De geboortestad van ons favoriete drankje mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. In 1842 werd die voor het eerst gebrouwen zoals wij tegenwoordig onze goudgele rakkers kennen. Op naar Pilsen dus, want naast lekker bier zijn er ook brouwerijen te bezoeken en valt er veel te leren over de geschiedenis van bier.

Tsjechië is een fantastisch land voor een roadtrip en ook Praag (inclusief deze hoogtepunten) mag dan natuurlijk niet ontbreken. Ben je in Pilsen of een andere Tsjechische stad, dan betaal je op het terras of in een bar €1,40. In de supermarkt haal je een flesje voor ongeveer een euro. Proost!

bierbrouwerij-pilsen-tsjechie
Bezoek zeker de bierbouwerij in Pilsen (bron: unsplash)

Nog niet genoeg gedronken? In Kroatië kun je relaxen en drankjes nuttigen in deze geniale bierspa!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!