Bestemmingen

Met deze 3 handige tips vlieg jij spotgoedkoop naar Amerika

goedkoop-vliegen-amerika
Voor een prikkie naar San Fran? unsplash

Staat een reis naar ’the Land of Opportunity’ hoog op je lijstje, maar vind je het gewoonweg te duur? Naar Amerika gaan zal nooit spotgoedkoop worden, maar we kunnen je in ieder geval een paar tips geven om wat minder geld over de balk te smijten als je naar de andere kant van de Atlantische Oceaan wilt. USA, here we come!

1. Plan je eigen reis

Het Vrijheidsbeeld in New York, de Golden Gate Bridge in San Francisco, de Rocky Mountains in Washington State, ongerepte natuur in Alaska… De Verenigde Staten hebben voor iedereen wel wat te bieden en het is dan ook niet gek dat dit land voor veel mensen een droombestemming is. Helaas gooien de prijzen voor vliegtickets en hotels vaak roet in het eten, dus we geven je een paar handige tips om dit zoveel mogelijk te omzeilen.

Allereerst: boeken bij een reismaatschappij is lang niet altijd voordeliger dan zelf je eigen reis samenstellen. Waar een organisatie jou een drieweekse reis voor €3000,- aanbiedt, kan je als je flexibel bent en tijd hebt om het een en ander uit te zoeken véél voordeliger uit zijn. Begin je zoektocht op een vergelijkingssite zoals Skyscanner en kies daar jouw ideale vlucht.

jetblue-vliegtuig
Onder andere JetBlue biedt goedkope vluchten aan naar Amerika

2. Vlieg via-via naar je Amerikaanse bestemming

Als we even al onze zorgen over het milieu overboord mogen gooien: vlieg via-via naar je Amerikaanse bestemming als je de rechtstreekse vluchten te duur vindt. Tip: reis eerst naar Londen – boek een losse vlucht vanaf Eindhoven, dat kost vaak nog geen 30 euro -, want vanaf daar kan je een stuk makkelijk naar de andere kant van de oceaan. Leuk, kan je gelijk een aantal daagjes Engeland meepakken.

Wil je naar de westkust van Amerika? Vluchten naar steden zoals Los Angeles, San Francisco en San Diego kosten vaak een flinke duit. Onderbreek daarom je reis met een paar dagen New York of Miami. Prijsvechters zoals Norse Atlantic Airways en JetBlue vliegen regelmatig voor minder dan 300 euro direct naar deze steden vanaf Londen. Binnenlandse vluchten zijn een stuk goedkoper: van Miami naar L.A. ben je vaak nog niet eens 100 euro kwijt terwijl een rechtstreekse boeking je zo 2000 euro kan kosten.

los-angeles-palmbomen-zonsondergang
Zonnig L.A. wacht op je

3. Wees flexibel

De allerbelangrijkste regel als je goedkoop uit wilt zijn: wees flexibel! Voeg een paar dagen (of alleen een nachtje) in een andere stad toe aan je trip, waar je vaak al voor een paar tientjes per nacht in een hostel kunt verblijven. Ontmoet je ook gelijk like-minded people en wie weet maak je wel vrienden voor het leven. De tijd die je doorbrengt in andere steden kun je natuurlijk zo goedkoop (of duur) maken als je zelf wilt.

Als je flexibel bent qua reisdatum, tijd en luchthaven zijn er al een heleboel mogelijkheden. Dus voordat je je vakantie aanvraagt bij je baas: check op Skyscanner (vul bij ‘vertrek’ ‘flexibele data’ in) wanneer een vlucht naar jouw stad het goedkoopst is en check ook gelijk wat het zou kosten als je twee losse trips boekt, bijvoorbeeld Londen-Miami en Miami-jouw stad. Oh ja: vanaf Los Angeles vlieg je voor minder dan 100 euro naar Hawaï. Just saying.

hawaï-water-zwemband
Ronddobberen in de Hawaïaanse wateren

Vlucht geboekt? Vergeet niet je ESTA aan te vragen. Doe dit rechtstreeks op de website van de Amerikaanse overheid, dat is een stuk goedkoper dan via een Nederlandse site. Enjoy your stay in the US!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!