Reistips

4 slimme manieren om de goedkoopste vliegtickets te scoren

goedkope-vliegtickets-vinden-manieren

Het weer wordt warmer, de avonden worden langer: we krijgen weer zin om op vakantie te gaan! Natuurlijk willen we aan vliegtickets niet teveel geld kwijt zijn – het leven is al duur genoeg-, dus wij geven je vier tips om je vliegtickets zo goedkoop mogelijk te scoren. Zo houd je mooi wat over voor op je bestemming!

1. Wees flexibel qua datum en tijd

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wees flexibel! Zo wordt het vele malen makkelijker om op websites als Skyscanner vluchten te vergelijken. Vul bijvoorbeeld ‘hele maand’ in als je alle vluchten die maand wilt bekijken, zo kies je eenvoudig de goedkoopste en beste vlucht voor jou.

Het is natuurlijk lang niet voor iedereen zo simpel. Als je vastzit aan bepaalde vakantieperiodes, bijvoorbeeld. Probeer in dat geval toch een paar dagen speling te hebben, want vaak is een vlucht op een woensdag toch goedkoper dan bijvoorbeeld de eerste vrijdag van de vakantieperiode.

paspoort-vliegtickets-tas

2. Bekijk de verschillende luchthavens

Eigenlijk ook een vorm van flexibel zijn: bekijk goed vanaf welke, en naar welke luchthaven je het best kan vliegen. Zo gaan er vanaf Eindhoven Airport goedkope vluchten naar bijvoorbeeld Polen en Hongarije, terwijl je hier vanaf Amsterdam weer wat meer voor betaalt.

Misschien moet je naar Eindhoven een stuk verder reizen dan naar Amsterdam, maar het is het waard om te vergelijken! Check ook vluchten vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel Airport, en boek twee enkeltjes in plaats van een retourtje. Het is iets meer moeite, maar dat is het vaak meer dan waard.

luchthaven-dusseldorf-vliegtuig-lufthansa

3. Boek je vliegtickets op het juiste moment

Je zou het misschien niet verwachten, maar je tickets enorm vroeg boeken is vaak niet voordeliger. Luchtvaartmaatschappijen bieden dan net hun prijzen aan, en veel anderen zullen hun prijs dan nog niet hebben bepaald. Zo’n beetje acht weken voor je vertrekdatum komen de bodemprijzen in zicht: jouw kans om te boeken!

Dinsdagmiddag schijnt de ideale tijd te zijn om die tickets te scoren. Op maandag bieden airlines hun promoties aan, en de volgende dag wordt hierop gereageerd door andere maatschappijen. Dit geldt helaas niet voor tickets in drukke periodes, zoals de zomervakantie en rond kerst.

agenda-planner-marker

4. Houd acties goed in de gaten

Veel airlines stunten om de zoveel tijd met hun prijzen voor vliegtickets. Denk bijvoorbeeld aan KLM, die twee of zelfs drie keer per jaar tickets naar verre bestemming voor lage prijzen aanbieden. Naar alle waarschijnlijkheid komen ze in september 2023 weer online.

Wees dus flexibel en boek die tickets op het juiste moment. Websites zoals Skyscanner en Cheaptickets vergelijken en acties in de gaten houden werkt altijd in je voordeel. Stel een prijsalarm in zodat je onmiddellijk op de hoogte wordt gesteld als jouw ticket in de aanbieding is. Spullen pakken en gaan!

vliegveld-klm-vliegtuig

Reis je liever goedkoop met de trein? Ga dan naar ons prachtige buurland Duitsland!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!