De Golden Circle Route is misschien wel de bekendste en mooiste route in IJsland. Wanneer je IJsland bezoekt is dit een must see. De route is zeer goed te doen vanuit Reykjavik. Ook als je maar een paar dagen Reykjavik bezoekt raad ik het aan om minimaal een dag een auto te huren en deze prachtige route te rijden! Tips voor het rijden en huren van een auto in IJsland vind je hier.

De route:

De Golden Circle heeft officieel drie stops: Geysir, Gullfoss en Thingvellir national park. Onderweg kom je echter langs een aantal mooie plekken die de moeite waard zijn! De Golden Circle Route is in totaal 3,5 uur te rijden vanuit Reykjavik. Rijden in IJsland is erg goed te doen, en het is rustig op de weg.

Golden Circle Route
Golden Circle Route

Kerið: (Reykjavik – Kerið, 62 km, 46 minuten)

Vanuit Reykjavik is het ongeveer 45 minuten rijden naar Kerið. Kerið is een groot kratermeer met prachtig blauw water. Dit prachtige kratermeer is 3000 jaar geleden ontstaan door een vulkanische explosie. De krater kent erg veel verschillende kleuren, een rode wand bedekt met mos. Om Kerið te bezoeken dien je wel entree te betalen. Dit kosten ons ongeveer 3 euro per persoon. Er is ook een kleine parkeerplaats aanwezig.  

Golden Circle Route
Golden Circle Route

Gullfoss: (Kerið – Gullfoss, 63 km, 50 minuten)

Vanuit Kerið is het ongeveer 50 minuten rijden naar het mooie Gullfoss. Gullfoss ligt achter Geysir. Parkeren is hier erg makkelijk. Gullfoss is een van de bekendste watervallen in IJsland. Dit is een zeer grote waterval waarbij het water zich in twee trappen naar beneden stort. De naam van deze waterval betekent gouden waterval. Vaak zie je hier prachtige regenbogen. Dit is indrukwekkend in combinatie met de snelheid en kracht waarmee het water naar beneden stort. Je kunt erg dicht bij de waterval komen, ook heb je minstens twee verschillende uitkijk plekken waarmee je de waterval van een afstand kunt bekijken!

Golden Circle Route

Geysir: (Gullfoss – Geysir, 10 km, 9 minuten)

Vanuit Gullfoss moet je ongeveer 10 minuten terug rijden om bij Geysir te komen. Dit is het bekendste geiser gebied van IJsland. Geysir is niet meer actief, maar hier vind je vel de bekende Stokkur. Deze Geiser spuit het kokende water tot wel 20 meter de lucht in. Om de 3 tot 8 minuten zal hij dit herhalen. Wat ik jammer vond is dat er extreem veel mensen rondom deze geiser stonden. Het is wel heel erg mooi om te zien!

Golden Circle Route
Het minpuntje..

Thingvellir national Park: (Geysir – Thingvellir, 61 km, 50 minuten)

Thingvellir national Park vond ik absoluut prachtig. Het is de laatste stop op de Golden Circle Route. Sinds 2004 staat dit mooie nationale park op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In dit park vind je prachtige watervallen, een mooie entree door een kloof heen en geweldige lavavelden. Natuurlijk is dit park ook bekend vanwege de breuklijn tussen de tectonische platen van Europa en Amerika. Deze twee platen schuiven elk jaar met ongeveer 2,5 cm uit elkaar. Wij zijn zelfs twee keer in dit mooie nationale park geweest!

Golden Circle Route
Golden Circle Route
Categorieën: IJslandRoadtrips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *