Essentials

Stewardess vertelt: zo krijg je een gratis drankje tijdens je vlucht

vrouw gratis drankje koffer

Een gratis drankje tijdens een lange vlucht, dat is nooit verkeerd. Oud-stewardess Shawn Kathleen, die meer dan zeven jaar voor de Amerikaanse luchtvaart heeft gewerkt, deelt met ons op welke manier je dit voor elkaar kunt krijgen. Spoiler alert: het is echt heel eenvoudig.

Een gratis drankje voor jou

Sad but true: tijdens haar jaren bij de luchtvaartmaatschappij waar Kathleen werkte – ze vloog binnenlands tussen San Fransisco en Oakland,  beide in Californië – werd ze regelmatig genegeerd door haar passagiers. Terwijl ze bij de ingang iedereen vrolijk begroette, leken mensen haar aanwezigheid nauwelijks op te merken. Bijzonder grof.

”Het is ontzettend eenvoudig, je hoeft alleen maar te zeggen ‘Hallo, hoe gaat het?’ Als je alleen al laat merken dat de steward(ess) bestaat, ben je zo’n beetje George Clooney”, zegt Kathleen tegen SFGate. Het geheim voor dat gratis drankje? Wees gewoon aardig en beleefd. Dat moet lukken!

boarden-vlucht-druk

Onbeleefde passagiers

Kathleen heeft gemerkt dat passagiers vooral snel op hun plek willen zitten en hun bagageruimte claimen. Begrijpelijk, want voor veel mensen is vliegen niet een favoriete aangelegenheid. Maar dat is natuurlijk geen reden voor onbeleefd gedrag.

Daarover gesproken: tegenwoordig runt Shawn Kathleen het Instagram-account ‘passengershaming‘ waar video’s gedeeld worden van passagiers die zich ronduit bizar gedragen. Neem zeker even een kijkje als je flink wilt lachen.

Chocolade als waardering

Natuurlijk is het krijgen van een gratis drankje weinig in vergelijking met wat we betalen voor vliegtickets, onze bagage, een stoel en extra beenruimte, maar het is toch een goed gevoel – voor jou en voor de cabin crew. Wil je nog een stapje verder gaan om jezelf te verzekeren van dat gratis drankje? Neem chocola mee!

Kathleen zegt tegen SFGate: ‘neem chocolade of snoep mee, voor een paar euro zeg je hiermee dankjewel’. Grant Marek van SFGate probeerde dit en jawel: hij kreeg drie gratis drankjes tijdens een vlucht van vijf uur, omdat hij de stewardess een chocoladereep had gegeven. Het proberen waard!

stewardess-gratis-drankje

Wil je naast dat gratis drankje ook gewoon een goedkoop vliegticket scoren? Check dan deze elf handige hacks!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!