Reisnieuws

Gratis naar Hongkong? Half miljoen gratis tickets om toeristen te lokken

hongkong gratis tickets toerisme

Stond Hongkong altijd al op jouw bucketlist, maar vond je de prijzen erg hoog? De mega stad geeft binnenkort meer dan een half miljoen gratis tickets weg in de hoop dat het toerisme weer een beetje op gang komt daar. Na de pandemie is dit namelijk nog niet hersteld en ze starten nu een noodactie die heel aantrekkelijk is voor toeristen. In dit artikel vertellen we je hoe je de tickets kunt claimen!

Voor noppes naar Hongkong

De opvallende campagne is opgezet vanuit de regio Hongkong. De lokale vliegmaatschappijen Cathay Pacific, HK Express en Hong Kong Airlines geven dan maar liefst 500.000 vliegtickets weg. Dit doen ze onder andere door loterijen en acties waarbij je het tweede ticket gratis krijgt. Het beste is dus om deze maatschappijen goed in de gaten te houden. De actie zal volgende maand ingaan en is dus mega aantrekkelijk als je een keertje naar Hongkong/China wilt gaan.

Het is niet gek dat de metropool de actie heeft opgezet. Vorig jaar bezochten maar 605.000 toeristen Hongkong. Dat is bijna 65 miljoen minder toeristen dan in 2019. Dit komt met name door de pandemie en de strenge coronamaatregelen. Volgens de overheid van Hongkong zullen er tijdens de start van de campagne geen maatregelen meer worden ingevoerd.

De huidige situatie in Hongkong

Hongkong is natuurlijk een stad die bij veel mensen op de bucketlist staat. Toch is het geen fijne tijd geweest voor de stad en zijn inwoners. De stad was voor de pandemie al flink onrustig vanwege een grote politieke crisis. Met name de grote protesten en de heftige sancties van de Hongkongse politie staan nog in het geheugen gegrift.

Voor de huidige situatie in Hongkong kun je het beste sites als Nederland Wereldwijd en Discover Hongkong bekijken. De boot gemist? Lees hier hoe je goedkoop tickets kunt scoren!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!