Experiences

Grieks restaurant op Mykonos belazert toeristen: 600 euro voor krabbenpootjes

grieks-restaurant-belazert-toeristen-m
Beeld: Tripadvisor

We kunnen niet ontkennen dat een vakantie op Mykonos over het algemeen heel goedkoop is. Het is namelijk zo’n beetje de duurste plek van Europa. Hoewel Griekenland juist een van de goedkoopste landen is van ons continent, liggen de prijzen in Mykonos hoger dan Zuid-Frankrijk en zelfs hoger dan het feesteiland Ibiza. Toch maakt een beachclub op dit eiland het wel heel wild door 600 euro aan klanten te vragen voor krabbenpootjes. 

Restaurant in Mykonos krijgt boete voor oplichterij

Amper een maand geleden kreeg het Griekse restaurant DK Oyster een boete van 31.000 euro van de inspectie wegens ‘diverse overtredingen’. Vorige maand kwamen ze in actie na een klacht van een Amerikaanse vrouw en haar dochter. Zij bestelden een heerlijk bordje met krabbenpootjes en vielen bijna achterover toen de ober met de rekening kwam: 600 euro voor een beetje seafood. We zouden ons bijna afvragen of de krabbenpootjes niet van goud zijn.

Nu zou je vast denken: maar deze prijzen stonden toch gewoon op het menu? Helaas waren deze nergens terug te vinden op de kaart. Om het verhaal nog even gekker te maken; de serveerders dwongen de Amerikaanse Brenda op een agressieve manier te bestellen vertelde ze aan de Griekse krant Pronto Thema. Toen de moeder en haar dochter de 600 euro weigerden te betalen, dreigde de beachclub om de politie te bellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DK Oyster (@dkmykonos)

Beachclub op Mykonos is al vaker te ver gegaan

Het restaurant ontkende overigens alle beschuldigingen die de Amerikaanse toeristen aan de politie aflegden. Niet lang daarna deden de inspecteurs een inval en legden ze een boete op. Niet alleen dit Amerikaans gezelschap werd de dupe van dit restaurant, maar ook een Deense toerist. Sterker nog Tripadvisor staat vol met negatieve verhalen over DK Oysters. Het woord ‘oplichterij’ komt in bijna elke review voor.

De Deense toerist moest maar liefst 533 euro afrekenen voor een energiedrankje, mojito, bord moussaka en inktvis gerecht in het luxe restaurant in Mykonos. Nadat zij stennis had gemaakt, heeft het restaurant 120 euro van de rekening afgehaald. Zijn ze er toch beter vanaf gekomen dan de Amerikanen. Toch spant het verhaal van Soldaat Francisco Tejada uit Brooklyn de kroon. Hij moest ruim 800 euro afrekenen voor 6 biertjes, 6 borden inktvis, 3 salades, 2 flessen water en 1 tomatensap.

bon-grieks-restaurant-mykonos-belazert-klanten

Locals betalen fors minder

De Griekse krant liet ook een lokale Griek het luxe restaurant bezoeken. Ze wilden onderzoeken op hij dezelfde prijs zou betalen als de toeristen die waren opgelicht. De local bestelde exact hetzelfde gerecht als Franse toeristen, namelijk 6 oesters en hoefde ‘maar’ 30 euro te betalen. De Fransen kregen een bon waarop een bedrag stond van 108 euro. Dat is ruim 3 keer zoveel als de inwoner van Mykonos.

Foutje? Nee hoor, de ober was zich er er gewoon bewust van. Hij grapte zelfs tegen de Griek die daarnaast ook een cocktail bestelde, dat hij blij moest zijn om niet drie keer zoveel te betalen dan de toeristen. Overigens ontkent de eigenaar van DK Oysters de oplichtingspraktijken wel aan de media en politie. Hij zegt dat de hoge prijzen te maken heeft met de mooie locatie aan het strand in Mykonos en de kwaliteit van het eten.

grieks-restaurant-mykonos-dk-oyster
Beeld: Tripadvisor

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!