Experiences

Op deze 5 griezelplekken in Nederland wil jij Halloween vieren

griezelplekken-halloween-nederland
Foto: Freepik

Het is bijna Halloween en dat wordt ook in Nederland steeds meer gevierd. Vrijwel altijd met feesten waarin je je verkleed. En het thema daarbij is natuurlijk: griezelen. Want ook daar houden we bijna allemaal van. Zeker in deze herfst periode als het steeds donkerder wordt.

De griezel en zombiefilms zijn iedere avond te zien. Maar wat is er niet leuker om op een spannende plek dat griezel gevoel van Halloween met je vrienden mee te maken. En dat kan dus op deze 5 spannende plekken. Ook als het geen Halloween is.

1.  Forteiland IJmuiden

Op de site van Columbuș vonden we een aantal plekken waarvan er een paar in Nederland liggen. Het is tenslotte wel erg fijn als je er niet te ver voor moet reizen. En daar is het Forteiland IJmuiden er dus een van. Het ligt in de monding ven het Noordzeekanaal en is  gebouwd in de de 19e eeuw . Het fort werd ook  gebruikt in de Tweede Wereldoorlog. Het heeft dus een behoorlijke geschiedenis en een heftig verleden. Je hoort en voelt dit bij wiize van spreken nog om je heen. Het heeft veel bunkers en ondergrondse gangen dus lekker donkere griezelplekken voor het Halloween gevoel.

forteiland-halloween

2. De Grotten van Daelhem in Valkenburg

Onder de grond gaan gaat natuurlijk het allerbeste in Limburg. Daar zijn tenslotte de hoogtes te vinden en zijn er veel tunnels. Je hebt heel veel rondleidingen in allerlei grotten zoals de Fluwelengropt en de Romeinse Katakomben. Maar de Grotten van Daelhem zijn een echte Halloween aanrader. Behalve dat de grotten duister zijn is de geschiedenis het zeker. Met daarbij een beetje een wereldvreemde gids die plotseling kan verdwijnen waardoor je het in je eentje verder moet zien te redden. Als dat niet spannend is.dealhem-halloween

3. Het Blokhuispoort in :Leeuwarden

De muren van de voormalige gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden bevatten een lange heftige geschiedenis. Een geschiedenis waarin er veel gevangenen zaten en natuurlijk hun bewakers, er opstanden waren en je de wanhoop, angst en juist ook de hoop kunt voelen. In de cellen hoor je bijna nog de voetstappen echoën en de zachte gefluisterde stemmen. De stenen muren met tralies van ijzer geven een unheimisch gevoel. Alsof de zielen van toen er nog steeds ronddwalen.

blokhuispoort-halloween

4. Het Gravensteen in Zierikzee

In Zeeland staat de Gravensteen in Zierikzee. Dit is een van de oudste gevangenissen van Nederland. Hier kunnen de muren ook vreselijke verhalen vertellen als ze een stem zouden hebben. Veldslagen, vreselijke gruwelijke gebeurtenissen en de vele gevangenen hebben een lange geschiedenis. Er wordt gezegd dat de zielen van toen er nog altijd door de gangen dwalen. Die zijn vast op zoek naar gerechtigheid en hopen die te vinden bij de bezoekers die er nu komen. Dat is echt Halloween griezelen dus.

5. Het Muiderslot in Muiden

Een kasteel heeft natuurlijk altijd een lange geschiedenis. En het Muiderslot, wat een van de oudste en best bewaarde kastelen van Nederland is, heeft dat zeker. Hier heb je de beste Halloween-ervaring. Het kasteel heeft de nodige belegeringen en veldslagen meegemaakt. Er woonden koningen en ridders. Maar als de nacht valt komt de geschiedenis tot leven vanuit alle hoeken en krochten in het kasteel. Die kun je meemaken tijdens de nachttour waarin de spookachtige verhalen en mysteries naar buiten komen. En dan zijn de geesten wel heel vlakbij.

muiderslot-halloween

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!