Reisnieuws

Het grootste jacht ter wereld gaat plaats bieden aan 60.000 personen

Grootste jacht ter wereld Pangeos

Het grootste jacht ter wereld komt eraan. Als het aan de Italiaanse topontwerper Pierpaolo Lazzarini ligt, kunnen we vakantie vieren op een jacht dat maar liefst 550 meter lang is. Dat is twee keer zo lang als de legendarische Titanic. De breedte zal je nog meer verbazen: maximaal 610 meter. De totale oppervlakte is zo’n 50 voetbalvelden!

Eerste tera-jacht ter wereld

Je kunt al raden dat aan dit project een reusachtig prijskaartje hangt. De totale kosten worden geraamd op 8 miljard dollar. Als het schip af is, biedt het plaats aan 60.000 mensen. Dat is meer dan het aantal inwoners van een stad als Roermond of Den Helder.

Het tera-jacht (overtreffende trap van megajacht) krijgt dan ook geen langwerpige vorm, zoals vrijwel alle schepen, maar het krijgt de vorm van een schildpad. Het is moeilijk in woorden te omschrijven, maar gelukkig zijn er prachtige plaatjes van, zoals de afbeelding hier direct onder.

Grootste jacht ter wereld Pangeos

Wanneer kunnen we op reis met de Pangeos?

Dat duurt nog wel even. Als alles volgens planning verloopt start de bouw van de Pangeos, want dat is de naam van het vaartuig, in 2033. Het gaat immers om een soort drijvende stad, compleet met winkelcentra, zwembaden, parken en clubs.

Er komen ook koopwoningen aan boord, variërend van appartementen tot luxe villa. Heerlijk wonen als je niet van vastigheid houdt: het schip krijgt namelijk geen vaste route en heeft ook geen thuisbasis. Het vaart gewoon permanent, van de ene bestemming naar de andere over de aardbol.

Grootste jacht ter wereld Pangeos De technische uitdagingen van de Pangeos

Zo’n gevaarte van nooit eerder vertoonde omvang heeft natuurlijk een aandrijving nodig van buitengewone capaciteiten. Met maar liefst 9 van de modernste HTS-motoren is een snelheid van zo’n 9 kilometer per uur haalbaar. Een ander mega scheepvaartproject, de Earth 300 kiest voor aandrijving door kernergie.

Natuurlijk heeft de Pangeos ook stroom nodig. Dat zal grotendeels met zonnepanelen gaan, mede gezien het enorme dakoppervlak van het schip.

Grootste jacht ter wereld Pangeos

Reserveer een ticket of je eigen woning op het schip

Er moet nog veel gebeuren voor een succesvolle bouw vanaf 2033. Om te beginnen moet er een plek worden vrijgemaakt van 1 vierkante kilometer, want zoveel vrije ruimte is er nodig voor de bouw.

Op de officiële Pangeos site kun je al wel van alles kopen, het meeste in de vorm van NFT’s. Denk aan een virtueel ticket of een virtueel appartement. Je kunt dan op termijn de NFT verkopen en de opbrengst als aanbetaling voor een echt ticket of appartement gebruiken.  Eén ding is zeker, koop je nu iets, dan nog héél veel jaren voorpret.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!