Dieren

Kwal groter dan een mens gespot voor de kust van Engeland

kwal groot bbc

Grote kans dat een kwal niet jouw favoriete dier is. Deze in de zee levende dieren komen op veel plekken voor. Kwallen komen wereldwijd voor, van oppervlaktewateren tot in de diepzee. Ook in Nederland zie je ze vaak in de zomer. Maar wist je dat er ook kwallen zijn die zo groot zijn als een mens? In Cornwall is nu een ongelofelijk grote kwal gespot voor de kust.

Mega kwal gespot voor de kust

Schijfkwallen (de ‘echte kwallen’) leven uitsluitend in de zee, maar er zijn ook enkele hydroïdpoliepen met een vergelijkbaar uiterlijk die in zoet water leven. Kleine kwallen zijn vaak al een probleem, maar een kwal van deze grootte heb je waarschijnlijk nog nooit gezien. De Britse bioloog en presentator Lizzie Daly ontdekte dit enorme beest voor de kust van Cornwall.

Vor de BBC-serie Wild Ocean Week neemt ze content op en is ze bezig met de wondere wereld van de oceaan. Toch verbaasde de grootte van deze kwal ook een echte zeeliefhebber. Het goede nieuws is dat het dier niet gevaarlijk is. Zijn tentakels zijn namelijk niet giftig. Bekijk hieronder de video van BBC News:

Wild Ocean Week

Voor liefhebbers van natuur en de oceaan is het programma ‘Wild Ocean Week’ een echte aanrader. In dit programma komen dolfijnen, kwallen, haaien, zeehonden en andere prachtige dieren voorbij. Lizzie Daly laat de bijzondere wereld van de Oceaan zien op een unieke manier.

Op zoek naar meer documentaires over dieren en de natuur? Dit zijn de 5 beste natuurdocumentaires die je nu op Netflix kunt zien

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!