Europa

Malmedy in België: heerlijke tips voor hiken in de Ardennen

hikes-malmedy-belgie
Reisleven

Voor de fanatieke hikers onder ons hebben we weer een paar pareltjes gevonden. Rond het plaatsje Malmedy in de Belgische Ardennen kun je fantastisch wandelen en ook het stadje zelf is het bekijken waard. Bovendien ligt het vlakbij Spa en het gelijknamige Formule 1-circuit, mocht je nog een leuk uitstapje willen maken. Maar eerst: hiken!

Het schattige Malmedy in de Ardennen

Voor de Nederlander die niet al te lang onderweg wil zijn om heuvels te zien zijn de Ardennen de bestemming bij uitstek. Vanaf Utrecht rijd je er in minder dan drie uur naartoe en het voelt toch echt even als een vakantie. Een ideale locatie ook voor outdoorliefhebbers, want de Ardennen nodigen uit tot lange wandelingen die voor zowel beginners als gevorderden geschikt zijn.

De weg naar Malmedy alleen al is de moeite waard. Dwars door de glooiende, beboste heuvels en over hoge bruggen met lieflijke vergezichten. Eenmaal in het dorpje zelf parkeer je je auto gemakkelijk op het centrale plein of gratis in de groene zones in het dorp. Dwaal vanaf hier een uur door de straatjes, langs de winkels en de kerk of neem een drankje op een van de terrasjes.

malmedy-hike-vallei
De prachtige groene valleien van de Ardennen

De Canyon van Trôs-Maret

Ben je ook zo’n vakantieganger die graag vroeg opstaat voor een lange wandeling? Rol uit bed bij het ochtendgloren, neem een stevig ontbijt en een kop koffie en trek je wandelschoenen maar aan. Vanaf Malmedy wandel je naar het noorden (kies de bergpaadjes of loop langs de weg) richting het bike park Ferme Libert. Loop vanaf hier de Canyon de Trôs-Maret.

Het wandelpad voert je door de bossen en langs watertjes, over smalle houten vlonders en glibberige rotsen. Goede, stevige wandelschoenen zijn hier dan ook zeker aan te raden en tredzekerheid is belangrijk, alhoewel naast de gladde secties kabels voor houvast hangen. Je kunt kiezen voor een kortere wandeling (ongeveer 5 kilometer) of wandel door naar de venen en maak er een dagtocht van (21 kilometer).

malmedy-wandelen-bos

Le Rocher de Falize

Een tweede heerlijk wandeling is die naar Le Rocher de Falize: een enorme rots die je vanaf 70 meter hoogte een fantastisch uitzicht geeft over de Warche-vallei. Parkeer je auto bij Eglise de Bellevaux op een paar minuten rijden van Malmedy en wandel in oostelijke richting. Volg hierbij de bordjes met het blauwe vierkant en de haan: ‘Les Deux Rochers’. Een hike van 9,2 kilometer die ook geschikt is voor beginners.

De wandeling leidt je de eerste kilometer (steil) omhoog waarna je geweldig uitzicht over de vallei hebt. Hierna bereik je vrij snel de rots en het hoogtepunt van je wandeling. Voorzichtigheid is hier geboden, want de rots heeft geen relingen! Vervolg je weg naar beneden en door het prachtige bos, langs de rivier terug naar Bellevaux. Veel wandelplezier! Toch liever fietsen? Pak dan eens de e-bike in de heuvels van Limburg!

malmedy-vallei-uitzicht

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!