Experiences

Slapen in dit iconisch Hobbithuisje is de droom van iedere LotR-fan

hobbithuisje-lord-of-the-rings
Bron: Airbnb

Lord of the Rings-fans opgelet: je kunt nu overnachten in dit superschattige Hobbithuisje. De typische ronde deur en de inrichting van het huisje doen meteen denken aan de woningen in The Shire en ook al zijn we niet in Nieuw-Zeeland, de uitzichten zijn ook hier overweldigend. En geen zorgen, ook als je langer bent dan de gemiddelde hobbit (dat is 90 centimeter, blijkbaar) kun je hier terecht. Dat wordt een bijzondere overnachting!

Slapen in dit iconische Hobbithuisje

Op naar de staat Washington, aan de westkust van de Verenigde Staten, waar we dit leuke Hobbithuisje vinden. Een grotendeels ingebouwde woning met een iconische ronde deur verscholen in de Columbia River Gorge bergwand in de Rocky Mountains. Vanuit je deuropening heb je adembenemende uitzichten over de bergen.

Een ideale bestemming voor deze herfst; vanuit je Hobbithuis de rood- en geelgekleurde bomen in de vallei spotten en prachtige zonsondergangen bekijken. Of get cozy en zet een film op (Lord of the Rings, natuurlijk – wel op je eigen tablet want er is geen tv) met een dekentje en een dampende kop chocolademelk. Ook tof in de winter, als er een dik pak sneeuw ligt. Bedenk wel dat je dan een auto met vierwielaandrijving nodig hebt om bij het huisje te komen.

hobbithuis-uitzicht-bergen-zonsondergang
Wat een uitzicht (bron: airbnb)

Even binnenkijken

Oké, de uitzichten zijn geweldig en het huisje is prachtig. Hoe het er van binnen uitziet? Zoals je zou verwachten van een Hobbithuisje. Achter de ronde deur zit de slaapkamer met een comfortabel queensize bed. De meubels zijn van donker hout en door de pastelgele muren en lantaarns aan het plafond wordt het een enorm knus plekje.

Het Hobbithuisje beschikt tevens over een badkamer met ligbad in hetzelfde donkere hout. Hier vind je alles wat je nodig hebt, zoals handdoeken, shampoo en wc-papier. Een keuken heeft de woning niet, maar er is wél een koffiezetapparaat en je kunt warme chocolademelk maken. Alles wat je nodig hebt, toch?

hobbithuis-slaapkamer-uitzicht
Ook voor lange mensen (bron: airbnb)

Boeken maar!

Heb je wel zin gekregen in een paar nachten in dit toffe huisje? Boeken kan hier via Airbnb. Wees er snel bij, want het is een behoorlijk populaire plek die vaak al een maand of twee van te voren zit volgeboekt. Overnachten in het Hobbithuis kost vanaf 372 euro per nacht; een pittige prijs maar daar krijg je veel voor terug.

Bij de woning kun je parkeren, waarna je een klein stukje (steil) omhoog moet wandelen. Goed om rekening mee te houden voor mensen die niet goed ter been zijn. In het huisje vind je verder nog een elektrische open haard waar je op koude dagen heerlijk kunt opwarmen. WiFi is niet aanwezig, maar het hele idee van deze plek is sowieso om even helemaal offline te gaan, toch? Op naar Middle-earth!

hobbithuis-woonkamer-haard-stoelen
’s Winters heerlijk opwarmen bij de haard (bron: airbnb)

Iets dichter bij huis, bij het Engelse Nottingham, kun je overnachten met minipaardje Basil. Cute!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!