Reisnieuws

De Holland America Line bestaat 150 jaar en dat vieren we met ‘De Lijn’

holland-amerika-lijn
Foto: Holland America

De Holland America Line is al 150 jaar een begrip. De schepen van HAL verkent al 150 jaar de wereld met zorgvuldig samengestelde routes, buitengewone service en echte verbindingen met elke bestemming. Een cruise met deze lijn is voor veel mensen een typisch gevalletje bucketlist. Reisleven mocht een dagje meekijken, kregen een cocktail tasting en beklonken de verjaardag van HAL met hun nieuwe gin, met de toepasselijke naam ‘De Lijn’.

Proosten op de Holland Amerika Lijn

Via de terminal checken we in om aan boord te gaan van het iconische schip van Holland America Line ‘Rotterdam’. Met aan boord verschillende kwalitatieve thema-restaurants, een casino, een prachtig zwembad, iconische barretjes en nog veel meer. Je kijkt je ogen uit zodra je op dit schip rondloopt. We kunnen ons direct voorstellen dat je je meerdere dagen/weken op zo’n schip kunt vermaken. Naast bovenstaande zaken is er namelijk ook genoeg entertainment aan boord, denk aan bijzondere muziekoptredens.

Om de 150e verjaardag te vieren nemen we deel aan een cocktail tour & tasting aan boord. We leren verschillende cocktails maken (en vooral proeven). Denk aan de iconische Bee’s Knees, de signature Rotterdam Martinez, de bekende Cosmopolitan en de Negroni. Uiteraard staat er ook een non-alcoholische cocktail op het menu. Het is vooral heel interessant om ‘De Lijn’ gin van Holland America Line te proeven, speciaal ontwikkeld om het 150-jarige jubileum te vieren. Hieronder een sfeerimpressie van onze dag op de ‘Rotterdam’:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reisleven (@reisleven)

‘De Lijn’ gin

Verjaardagen moet je goed vieren, dat weet HAL als geen ander. De cruisemaatschappij doet dit door hun eigen exclusieve gin te lanceren. ‘De Lijn’ is een knipoog naar de Nederlandse roots van Holland America Line en de scheepsverbinding voor passagiers tussen Nederland en Amerika. Het etiket is een design met de naam iN Nederlands oranje geaccentueerd met lijntekeningen van schitterende blauwe jeneverbessen in een stijl die de cruisemaatschappij heeft bedacht als Modern Delft. Dit is een eerbetoon aan
het iconisch blauw en wit van Nederlands Delfts aardewerk.

Je proeft verschillende ingrediënten die op Nederland zijn geïnspireerd. Denk aan sinaasappel en roos, vlierbessen, citroenverbena, citroen, frambozen en jeneverbes. Om de introductie te vieren gebruiken ze de spirit in drie cocktails die ter ere van het 150-jarig jubileum zijn ontwikkeld.

De Lijn Gin
De nieuwe overheerlijke gin

De cocktails van de Lijn

• “Dutch 150” – Een variant op een Franse 75 met De Lijn Gin, citroensap en mousserende wijn.
• “150e Martini” – Klassieke Martini met De Lijn Gin en Noilly Prat Dry Vermouth.
• “De Lijn Gin en Tonic” – een exclusief drankje dat aan boord in het Pinnacle Grill specialiteitenrestaurant aan tafel wordt gemixt.

Wil jij zelf alle mogelijkheden van Holland America Linevolgen, of zelf een cocktail komen drinken aan boord tijdens een cruise? Neem dan even een kijkje op de website van Holland America Line.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!