Reistips

Droombaan aangeboden: de mooiste hotels testen tegen betaling

hotels-testen-vacature-baan

Is het tijd een carrière switch? Ben je jouw dagelijkse leventje zat en is het tijd voor iets avontuurlijks? Dan hebben wij een uitdagende baan voor je gevonden. We hebben het over de ultieme droombaan: hoteltester. Wij zetten voor je op een rijtje wat een hoteltester precies moet doen en wat de voorwaarden zijn. Er komt namelijk meer bij kijken dan enkel en alleen gratis overnachten.

Hotels testen als baan

Wat doe je eigenlijk als hoteltester? Het gaat allemaal om de kwaliteit. Je focust je op verschillende facetten van een hotel. Als tester ben je bezig met de kwaliteit beoordelen en alles vanuit het oogpunt van de gast kritisch bekijken. Deze tests zijn er om de kwaliteit te waarborgen en te verbeteren. Hotels huren deze testers vaak zelf in of doen dit via een zogenaamde agency. Hier kun jij je dan weer aanmelden (hierover later meer).

Voor de hotels is dit natuurlijk een fijne manier om de kwaliteit te verhogen. Ze krijgen direct keiharde feedback en deze feedback komt vaak niet als recensie op de website. Toch is het niet gemakkelijk om hoteltester te worden. Je hebt veel ervaring nodig, goede skills rondom observatie en je moet verschillende talen kunnen spreken. Ook zul je een beetje moeten kunnen acteren. Het personeel mag namelijk niks doorhebben als jij jouw tests aan het uitvoeren bent. Dit zou de ervaring namelijk veranderen en niet representatief zijn voor de algehele kwaliteit.

hotels-testen-als-baan
Als hoteltester waarborg je de kwaliteit

Hoe geef je je op?

Nu vraag je je natuurlijk af: hoe krijg ik deze droombaan en waar geef ik me op? Zoals hierboven al beschreven is het niet voor iedereen mogelijk om tester te worden. Je hebt vaak een diploma in toerisme en wat ervaring in de branche. In Nederland zijn er verschillende trainingen in hotelmanagement of studies rondom toerisme. Uiteraard is er ook de hotelschool waar je je kunt aanmelden. Ervaring met werken in een hotel is ook zeker een voordeel.

Tot die tijd kun je natuurlijk zelf zoeken naar mooie deals om goedkoop de wereld rond te reizen. Daarnaast hebben we nog een aantal andere mooie vacatures voor je gevonden:

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!