Bij deze Nederlandse hotspots proef je de tropische warmte op jouw bord

Waar de een meteen naar buiten rent als het eerste sneeuwvlokje uit de lucht valt, duiken anderen nog dieper onder een deken en tellen de dagen af dat het weer lente wordt. Ben jij ook geen fan van de kou? Warm jezelf dan op met een bord tropische comfort food. Denk je die palmbomen er gewoon bij.
Amsterdamse Cariben: Plato Loco
Bij Plato Loco komen al zeven jaar de lekkerste tropische gerechten uit de keuken. Fijne Caribische comfort food die met liefde wordt bereid. De Caribische keuken kenmerkt zich door een mengelmoes aan culinaire invloeden; Afrikaanse, Indiaanse, Chinese en Indische keukens komen samen in smaakexplosies met rijst, vruchten, chili, kokos, kip en vis.
Bij Plato Loco maakt het niet uit als het buiten guur en koud is, want je warmt hier vanzelf op. Start met bananenchips met avocadodip of bakkeljauwkroketjes en bestel daarna de beroemde Plato Loco-kip. Deze heeft 24 uur gemarineerd in jerk-kruiden en is niet normaal mals. Lekker Caribisch biertje erbij en je vergeet vanzelf dat je in Amsterdam-West zit.
Dit bericht op Instagram bekijken
Hawaï in een kom: Poké Perfect
De poké bowl is een van oorsprong Hawaïaans gerecht met vis, maar inmiddels zijn er door de wereldwijde populariteit van deze gezonde maaltijd tientallen variaties op bedacht. Vis heeft bijvoorbeeld al lang het alleenrecht niet meer. De eerste die de tropische bowls naar Nederland haalde, is Poké Perfect. En dat wij Nederlanders wel houden van rijst met verschillende toppings (dat kan zalm zijn, maar ook kip, zoete aardappel, avocado of rode kool) blijkt wel uit het feit dat Poké Perfect inmiddels door heel Nederland zit.
De poké bowl is heerlijke comfort food die je knus op de bank opeet, met de voetjes omhoog voor je favoriete serie. En wist je dat er in de winter ook warme bowls zijn? Wat dacht je van bijvoorbeeld warme kippendijen, langzaam gegaard rundvlees en tempura shrimp bowls en vergeet gyoza niet als bijgerecht.
Dit bericht op Instagram bekijken
Mexico in Rotterdam: Sabor Sabor
In de Rotterdamse Adrien Mildersstraat zit een Mexicaans restaurantje waar de hartelijkheid van de bediening je gelijk opwarmt. Niks geen natte sneeuw, maar huisgemaakte totopos, cactussalade met avocado, zwartebonensoep of gegrild varkensvlees met geroosterde ananas, ui en koriander.
Sabor Sabor is van de Mexicaanse Liz Derflingher die van het restaurant een heerlijk tropische hide-away heeft gemaakt. De muziek, de sfeer, de cultuur en de smaken maken een ticket naar Yukatan overbodig. Scheelt ook weer een retourtje winter ontduiken.
Dit bericht op Instagram bekijken
Bali op z’n Utrechts: Spice Monkey
Bali is de ultieme tropische bestemming. Heerlijk om bij weg te dromen tijdens koude en natte dagen. Bij Spice Monkey in Utrecht kom je vanzelf in de juiste vibes door het vele hout, bamboe en groen waarin je je binnen omringt.
Je waant je zonder heel veel moeite in een Javaans-Balinees restaurant, helemaal als het lekkere eten voor je neus staat. Balinese kip, rendang, saté, spekkoek, tropische cocktail erbij en niks meer aan doen. Bekijk de site hier.
Dit bericht op Instagram bekijken
Suriname in Mokum: Waterkant
Waterkant puilt in de zomer uit met mensen die van het zonnetje genieten op het grote terras of op het water. In de winter heb je het Nederlandse zonnetje niet nodig, de ambiance binnen en het heerlijke Surinaamse eten doen je laten vergeten dat je überhaupt in Amsterdam bent. Deze fijne plek is namelijk geïnspireerd op De Waterkant, een levendige straat in het hart van Paramaribo.
Trotseer die regen, want binnen warm je binnen no-time op met een dampende saoto, goedgevulde rotiroll of gado gado. Spoel al het lekkers weg met een sranan switi met Surinaamse rum, markusasap, mint en limoen en je bent weer even op vakantie geweest. Bekijk de website van Waterkant hier.
Dit bericht op Instagram bekijken