Reisnieuws

Deze Hyper Sting brengt jou in 80 minuten van Londen naar New York

hyper sting vlucht londen new york

Droom jij van een tripje naar New York? In de toekomst staan er hele snelle en korte vluchten op ons te wachten. Het schijnt namelijk dat je binnenkort binnen 80 minuten van Londen in New York kunt zijn. Een bekende Spaanse ontwerper heeft plannen voor een nieuwe vorm van luchtvaart uitgebracht. Maak kennis met de futuristische Hyper Sting.

Hyper Sting: snelle vlucht naar New York

Het gaat om de Spaanse ontwerper Oscar Vinals. Hij beweert dat we in de toekomst met de Hyper Sting binnen 80 minuten van Londen in New York kunnen zijn. Zijn nieuwe futuristische plannen gaan nu het hele internet over en mensen kunnen niet wachten op deze Hyper Sting. Deze snelle jet gaat mensen in bizar korte tijd van A naar B brengen. Is dit de toekomst van reizen?

Dit vliegtuig gaat straks met 4000 km/h door de lucht. Dit is vijf keer sneller dan het gemiddelde passagiersvliegtuig momenteel. Als dit plan lukt, duurt het je straks slechts 80 minuten voordat je op het vliegveld van New York bent. Dit zou een weekendje New York goed mogelijk maken. Binnen 2 uur ben je in het Central Park. Hoe fijn zou dit zijn?

vlucht-record-80-minuten-londen-new-york

Tweede poging

In 2000 werd al een recordpoging gedaan naar de reistijd tussen Londen en New York. Concorde, een vliegmaatschappij, produceerde een jet die in minder dan 3 uur een route zou kunnen afleggen. De Concorde vestigde op 7 februari 1996 een snelheidsrecord van 1920 km/u op het traject New York–Londen. Het toestel had een startsnelheid van ongeveer 400 km/u en een landingssnelheid rond 290 km/u. Helaas ging het project uiteindelijk helemaal fout en was er een fatale crash. Concorde werd na de crash ontmanteld.

Wanneer de Spaanse ontwerper zijn project gaat testen is nog niet bekend. De productiekosten blijven namelijk nog een probleem op dit moment. Echter weten we wel zeker dat in de toekomst dit soort vluchten gerealiseerd zullen worden. Tot die tijd kunnen we genieten van de concepttekeningen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!