Reisnieuws

In Japan kun je iemand inhuren om helemaal niets te doen

Iemand inhuren Japan

Zou jij iemand inhuren om niets te doen? Bijvoorbeeld omdat je ergens simpelweg niet in je eentje naar toe wil gaan? In Japan kun je nu iemand inhuren die niets voor je doet, behalve dan je gezelschap houden.  Japanner Shoji Morimoto verdient er een dikke boterham mee.

Iemand inhuren om je gezelschap te houden

Misschien heb jij het zelf ook wel eens ervaren: je wilt graag ergens naar toe of iets doen, maar het geeft je geen goed gevoel om alleen te gaan. Kan er ook geen vriend(in) of familielid mee, dan kun je kiezen om toch te gaan, met een ongemakkelijk gevoel, of thuis te blijven – met wellicht spijtgevoelens.

In Japan is daar nu een oplossing voor. De 37-jarige, in Tokio wonende Shoji Morimoto biedt zichzelf te huur aan, om je gezelschap te houden. Verder doet hij in principe niets, maar hij beantwoordt wel netjes je vragen.

Iemand inhuren Japan

Hoe werkt het precies?

Morimoto inhuren gaat via zijn Twitter account. Daar kun je een verzoekje aan hem richten. Hij vraagt 10.000 yen voor een sessie, omgerekend zo’n 70 euro. Daar komt nog een kleine tegemoetkoming voor transport en eten bij. Aan een sessie zit geen tijdslimiet, maar meestal gaat het om 2 à 3 uur.

De zaken gaan goed voor Morimoto; hij meldde onlangs dat hij al zo’n 3.000 verzoeken heeft behandeld, en daarmee heeft hij dus minimaal zo’n 210.000 euro omgezet.

Hoe ziet een dag uit het leven van een ingehuurde nietsdoener eruit?

Hoe gaat het nu in de praktijk, oftewel hoe ziet een gemiddelde ‘werk’ dag van Shoji Morimoto er nu eigenlijk uit? Geen dag blijkt hetzelfde te zijn; met iemand naar de bioscoop gaan, vaak uit eten, een dagje naar Disneyland; het is allemaal mogelijk.

Soms wordt het emotioneel; bijvoorbeeld bij het vergezellen van iemand die scheidingspapieren ging indienen of het ziekenhuisbezoek aan iemand die een zelfmoordpoging had gedaan.

Hoe kwam Morimoto op zijn idee?

Hoe kwam Morimoto eigenlijk op het idee om zichzelf te verhuren? Hij verklaart het in een interview met de site Vice.com: “Ik liep altijd rond met het gevoel dat ik iets moet doen, maar dat ik nergens goed in ben. Ik heb een paar dingen geprobeerd waarvan ik dacht dat die wel bij me zouden passen, maar niets werkte echt. Dus ik dacht, ‘ik ben niet echt ergens voor weggelegd, dus misschien ben ik juist voor niets weggelegd’.”

Zou jij Morimoto inhuren?

Zou jij iemand inhuren om niets voor je te doen, behalve dan je gezelschap houden? In Japan kan het. Binnenkort ook in Nederland?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!