Nature

Zien: Miljoenen nestjes van ijsvissen op Antartica ontdekt

ijsvissen antartica nestjes

De natuur blijft wonderbaarlijk. Op Antarctica is er door wetenschappers een enorme kraamkamer van 60 km2 ontdekt. Deze kraamkamer werd per toeval door wetenschappers gevonden. Deze wetenschappers hadden namelijk een kleine camera op een zeehond geplaatst. Het dier zwom toen per toeval langs miljoenen nestjes van ijsvissen. De beelden zijn nu online geplaatst.

De wondere wereld van Antarctica

Antarctica is een magische plaats. De meeste warmbloedige dieren op Antarctica zijn afhankelijk van de zee omdat het continent bijna volledig bedekt is met sneeuw en ijs. Je denkt misschien dat met name vogels vaak druk bezig zijn met het bouwen van nesten. Maar vissen zijn hier ook erg mee in de weer.

De vissen maken ronde nesten, die netjes naast elkaar liggen voor kilometers lang. Er is nog nooit zo’n grote kraamkamer op beeld vastgelegd. De beelden zijn dan ook magisch om te bekijken en gelukkig zijn ze online geplaatst. Bekijk de magische beelden van The Guardian hieronder:

Miljoenen nestjes worden bewaakt

De nestjes worden door de ouder beschermd. Op de beelden zie joe hoe vissen terug naar de nesten zwemmen zodra de zeehond voorbij zwemt. Het gaat om nestjes van ijsvissen (chaenodraco wilsoni is de Latijnse naam). Deze vissen kunnen, zoals de naam al zegt, erg goed tegen de ijskoude temperaturen van het zeewater van Antarctica. Deze opvallende vissen hebben daarom ook geen rood, maar wit bloed.

Een ijsvis kan maar liefst 40 centimeter groot worden en leven op een diepte van tussen de 200 en 800 meter.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!