Bestemmingen

Zo reis jij komende zomer voor maar 246 euro door heel Europa

interrailen reizen europa 246 euro

Europa heeft enorm veel te bieden. Het is dan ook best wel lastig om de leukste bestemmingen te kiezen voor jouw trip door ons continent. Wist je dat jij heel gemakkelijk voor maar 246 euro door bijna heel Europa kunt reizen? Interrail heeft namelijk meerdere passen waarmee je Europa kunt verkennen per trein. Een geweldige ervaring voor een zachte prijs. In dit artikel leggen we je alles uit over de mogelijkheden en verschillende passen van Interrail.

Interrail: per trein door heel Europa reizen

Interrailen is vooral bekend onder studenten of jongeren die net zijn afgestudeerd. Het is namelijk een hele avontuurlijke en goedkope manier om veel van de wereld te zien. In principe is het een treinticket waarmee je heel Europa kunt doorreizen. Ultieme vrijheid en verschillende bestemmingen zien in een aantal weken tijd. Dit klinkt toch als een lot uit de loterij?

Als je de keuze hebt gemaakt om te interrailen komen er veel andere opties om de hoek kijken. Er zijn namelijk verschillende soorten passen, voor verschillende soorten trips. Er is namelijk heel erg veel mogelijk en dit hangt allemaal af van de periode waarin je wilt reizen, hoe lang en waar naartoe. Eigenlijk kun je de reis gewoon helemaal samenstellen naar jouw eigen smaak.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Interrail Official (@interraileu)

Hoe werkt Interrailen?

Zoek nu de bestemmingen uit die je wilt bezoeken, hoe lang je wilt reizen en hoe vaak je tussendoor van plek wilt verwisselen. Maak een lijstje met bestemmingen en maak een duidelijk planning (dit kun je ook doen via de website van Interrail.eu). Kijk ook hoe ver de steden van elkaar af liggen en of jouw planning een beetje haalbaar is. Stress op reis raden we natuurlijk niemand aan.

Er zijn verschillende passen. Je kunt bijvoorbeeld 7 keer reizen binnen een maand tijd. Hiermee heb je 7 treinreizen en 30 dagen de tijd, een best wel relaxte optie. Deze optie kost 264 euro. Wil je minder reizen? Dan kun je ook kiezen voor 4 of 5 dagen reizen binnen jouw maand. De prijzen van deze opties zijn uiteraard ook wat lager maar je kunt minder zien van Europa.

Wil jij een langere trip maken? Dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld 10 of 15 dagen reizen binnen 2 maanden. Bekijk alle opties en prijzen via Interrail.eu. Heb jij ervaring met interrailen? Laat het ons weten in de comments en deel jouw favo bestemmingen!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!