Bestemmingen

Dit dromerige Italiaanse dorpje geeft jou €30.000 om er permanent te wonen

italiaans dorpje presicce geld bieden wonen

Altijd al in Italië willen wonen? Het dorpje Presicce, in de buurt van Puglia, geeft jou nu de ultieme kans op een Italiaans leven: La Dolce Vita. Volgens CNN biedt deze bestemming namelijk 30.000 euro aan mensen die een leegstaand huis kopen en er permanent willen wonen. Heb jij jouw spullen al ingepakt?

Tegen betaling wonen in Italiaans dorpje

Dit bijzondere nieuws kwam binnen via nieuwszender CNN. Het nieuwe programma heet “Welcome to Presicce-Acquarica en nodigt mensen uit om in het dorp te komen wonen. Alle huizen in dit programma zijn voor 1991 gebouwd en hebben wel wat liefde nodig. Je zult er dus wel wat tijd en energie in moeten steken (en wellicht wat geld). Echter is dit natuurlijk geen probleem als je 30.000 euro krijgt om er te wonen.

“Er staan veel huizen leeg in het historische centrum dat gebouwd is voor 1991. We hebben de droom om deze buurt weer levendig te maken met nieuwe bewoners,” zegt councilor Alfredo Palese tegen CNN. “Het is zo jammer om prachtige oude woningen, vol historie en prachtige architectuur, langzaam leeg te zien lopen.”

Het prachtige Presicce

Het is echter geen straf om in het Italiaanse Presicce te gaan wonen. Dit dorpje is een Italiaanse droom en heeft alles wat je er van verwacht. Een gezellig centrum en een mooi plein, inclusief witte kerk. Het is een drop wat langzaam verlaten is en steeds grijzer is geworden. Jonge mensen zijn naar de stad getrokken en beetje bij beetje werd Presicce leger. Dit gaat met dit programma hopelijk veranderen.

De huidige populatie bestaat uit 10,500 inwoners. Naast het bieden van 30.000 euro krijgt elk gezin met kinderen (die geboren zijn in Presicce) 1.000 euro voor elk kind. Grote kans dat er een mega baby boom zal ontstaan in dit schattige dorpje. Meer info over dit programma en het dorpje vind je hier. Heb jij meer geld over? Je kunt nu voor 95.000 euro aan het Comomeer wonen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!