Reisnieuws

Japan heropent na 2,5 jaar eindelijk de grenzen voor buitenlandse toeristen

japan-reizen-nieuws-inreisverbod

Breaking news! Na ongeveer 2,5 jaar van strenge inreisbeperkingen vanwege de coronapandemie heropent het schitterende Japan volgende maand officieel zijn grenzen voor buitenlandse toeristen. Hiermee zijn de visumvrije en ook individuele reizen vanaf 11 oktober weer toegestaan. Dit kondigde de premier, Fumio Kishida, aan in zijn toespraak. Geweldig nieuws voor alle mensen die Japan op hun bucketlist hebben staan (wie niet?).

Japan weer open

Japan ging in juni al open voor toeristen die het land in groepen bezoeken, onder begeleiding van een gids. Het land had een van de strengeren inreisbeperkingen ter wereld. Nu zijn individuele reizigers ook weer welkom in het land. “Ik hoop dat veel mensen er gebruik van zullen maken”, zei Kishida. Toeristen moeten bewijs van drie vaccinaties of een negatieve coronatest tonen, meldde persbureau Kyodo News.

Japan is een steeds populairder wordend land. In 2019 bezochten maar liefst 32 miljoen buitenlandse bezoekers het land. Japan ging anders om met de lockdown. Ze hadden langere beperkende maatregelen, maar hebben nooit strikte lockdowns ingevoerd. Dit heeft goed gewerkt en het is weer tijd om Japan te bezoeken. Denk onder andere aan het prachtige Tokyo, Osaka en Mount Fuji.

@reisleven Goed nieuws.😍Het prachtige Japan opent volgende maand z’n grenzen weer volledig voor toeristen. Staat dit land al op jouw bucketlist? 🇯🇵😍 🎥: @kyoko1903_ ♬ origineel geluid – Reisleven

Japan: land van de rijzende zon

Hoogste tijd dus om Japan op jouw bucketlist te zetten, als je er niet al geweest bent. Het land is fascinerend, met het drukke chaotische Tokyo, de machtige Mount Fuju, de stad Kanazawa met zijn theehuizen en geishacultuur en nog veel meer. Het diverse land is een aanrader voor iedereen die uit de comfort zone wilt gaan en een nieuwe cultuur wilt ontdekken. Echt enthousiast geworden? Je kunt nu voor 400 euro een huis kopen in Japan.

Reisleven zal jou de komende tijd meer informatie geven over Japan en alle plekken die je daar moet bezoeken. Vergeet ons daarom niet te volgen op Facebook, Instagram en Tiktok!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!