Experiences

Voor echte durfals: zwemmen tussen kwallen in Jellyfish Lake Palau

jellyfish lake palau kwallen meer

Als je de naam Jellyfish Lake hoort weet je direct waar je aan toe bent: een flink meer met mega veel kwallen. Dit is dus niet de ultieme plek om te chillen en duiken zou je in eerste instantie zeggen. Toch zijn er genoeg mensen die hier graag snorkelen en genieten van al het moois wat dit meer te bieden heeft. Durf jij het aan?

Jellyfish Lake: meer vol kwallen

Jellyfish Lake is een zeemeer gelegen op het eiland Eil Malk in Palau. Eil Malk maakt deel uit van de Rock Islands, een groep kleine, rotsachtige, grotendeels onbewoonde eilanden in de zuidelijke lagune van Palau, tussen het schitterende Fiji en Bora. Het is wellicht bestemming die 1,2,3 op jouw bucketlist staat. Toch vind je hier bizarre natuur die je nergens anders weet te vinden.

Kwallen zijn vaak niet onze favoriete dieren. Ze kunnen natuurlijk prachtig zijn, maar zorgen ook voor vervelende uitslag, pijn, rode plekken en er zijn zelfs giftige exemplaren te vinden. De kwallen in Jellyfish Lake zijn giftig en licht prikkelbaar, maar je voelt niks van de steken die ze geven onder water. Dat verzacht de pijn en geeft je wellicht een reden om je zwembroek/bikini aan te trekken en een duik te nemen.

Een met de natuur

Ben je overtuigd om naar deze plek af te reizen en dit mee te maken? Dan moet je wel goed opletten. Deze kwallen zijn namelijk ongelofelijk kwetsbaar en waren op het randje van uitsterven. Dit kwam vanwege het massatoerisme en het feit dat veel toeristen met zonnebrand het meer in gingen. Deze kwallen kunnen hier niet tegen en het was kantje boord of ze waren er niet meer. Gelukkig zijn ze uiteindelijk gered door een kortdurend toeristenverbod.

Als je ooit naar Fiji of Bora afreist dan is dit echt een mega vette plek om te bezoeken en hoort zeker thuis op de bucketlist. Voor ongeveer honderd euro kun je dit natuurwonder meemaken en een worden met dit meer. Naast het kwallenmeer is er nog veel meer te zien in het schitterende Palau, vooral op het gebied van wild life.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!