Reisnieuws

Fotograaf Jimmy Nelson brengt met unieke tentoonstelling ode aan de mensheid & Nederland

jimmy nelson fabrique des lumiers amsterdam

Jimmy Nelson kennen we van zijn iconische fotografie. Hij is vooral bekend van zijn boek Before They Pass Away, waarvoor hij drie jaar de wereld over reisde en 35 inheemse stammen fotografeerde. Tijdelijk is nu ‘The Last Sentinels: Heroes, from near and far’ te zien in Fabrique des Lumieres in Amsterdam. Een gegarandeerd overweldigende hommage aan de mensheid en een vleugje ode aan Nederland. Dit is er eentje voor op jouw to-do-list. 

Jimmy Nelson Studio’s

immy Nelson (1967) heeft zijn hele leven lang oorspronkelijke culturen gefotografeerd, wat in 2013 zijn eerste boek ‘Before They Pass Away’ opleverde. Vijf jaar later volgde ‘Homage to Humanity’ (2018). Nelson plaatst de mensen voor zijn camera op een voetstuk, waarmee hij buitengewone en vaak bijna vergeten gemeenschappen een waardig en zichtbaar platform geeft.

In deze nieuwe expositie in Amsterdam worden Jimmy Nelson’s iconische foto’s van The Last Sentinels opgeblazen tot levensgrote proporties met een combinatie van fotografie, film, animatie en geluid. De expositie wordt versterkt met beelden uit Jimmy Nelson’s nieuwste project: Between the Sea and the Sky, een ode aan Nederland.

Between the Sea and the Sky

Het nieuwste boek van Jimmy Nelson ‘Between the Sea and the Sky’ is een ode aan Nederland. Jimmy Nelson besefte tijdens de recente wereldwijde reisbeperkingen dat hij niet naar de uiteinden van de wereld hoeft te trekken om uitzonderlijke menselijke schoonheid te ontdekken.

‘Between the Sea and the Sky” is een tocht langs de overgebleven traditionele culturen van Nederland en brengt deze middels intieme portretten en iconische landschappen in beeld. Je kunt deze bijzondere tentoonstelling van 14 oktober t/m 13 november 2022 van 15:00 – 22:00 uur bezoeken. Tickets koop je hier.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!