Experiences

Dol op kaas? Er bestaat een officieel kaas pretpark!

kaas-pretpark-zuid-korea

De Efteling uitgespeeld? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze toffe Harry Potter escape room. Ben je een echte liefhebber van kaas (wie niet?!) en op zoek naar een bijzondere ervaring? Dan hebben we de ultieme tip voor je: het kaas pretpark. Je moet er wel voor naar Zuid-Korea reizen (natuurlijk verre van een straf). Het is een park vol kaas attracties van maar liefst 32 hectare.

Het kaas pretpark in Zuid-Korea

Raar maar waar: tot een paar decennia geleden hadden de inwoners van de provincie Imsil in Zuid-Korea nog nooit van kaas gehoord. Pas in 1958 kwamen ze met kaas in aanraking toen een Belgische missionaris in de streek ging wonen en er zijn eigen geitenkaas maakte. De inwoners van Imsil waren zo onder de indruk van het witte goedje, dat ze de missionaris vroegen of hij ze wilden leren hoe de kaas werd gemaakt. Sindsdien is Ismil het hart van de kaasindustrie in Zuid Korea. Dat zij nog eens gekke kaas feitjes.

En dat ze heel erg van kaas houden, blijkt wel uit het feit dat ze in 2004 een kaas pretpark van 32 hectare openden. In dit pretpark leer je alles wat er te weten valt over het maken van kaas. Je kunt er natuurlijk veel kaas proeven, en is er een ‘Cheese Playland’ waar je tussen de geiten speelt. Ook vind je in het park een “cheese experience”-centrum waar je kaas kunt maken, een melkverwerkingsfabriek, een lokale speciaalzaak, twee restaurants en een wetenschappelijk laboratorium dat onderzoek doet naar verschillende methoden om de beste kaas te maken.

Originele uitjes in binnen- en buitenland

Ben je niet zo’n fan van kaas of heb je er de reis naar Zuid-Korea niet voor over? Dan hebben we ook dichter bij huis wat tips voor originele uitjes voor je. Wat dacht je van het grootste klimpark van Nederland? Of deze wijn tram in Zuid-Afrika?

Ook de vernieuwde Heineken Experience of deze whiskytrein in Schotland mag direct op jouw bucketlist. Genoeg te doen de komende maanden! Volg ons op Facebook of Instagram om niks meer te missen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!