Essentials

Voor het eerst kamperen? Deze 7 dingen mag je zeker niet vergeten

kamperen-caravan-vrijheid

Met je tentje de natuur in: er is niks beter dan kamperen. De vrijheid die je hebt om te gaan en staan waar je wilt is heerlijk. Ga je voor het eerst op kampeervakantie? Dan zijn er een aantal dingen die je niet mag vergeten: een tent, slaapzak en luchtbed bijvoorbeeld. Dat had je vast zelf ook al bedacht, dus wij maakten een ‘niet vergeten!’-lijstje met zeven handige items voor je.

Kamperen is de ultieme vrijheid

In de zomervakantie trekken we er massaal op uit met onze tenten en caravans, en met een goede reden. Of je nu twee weken op een Franse camping staat of backpackt door de Thaise jungle, met een compleet huis op wielen of met een eenpersoonstentje, het voelt vrij.

Toch kan kamperen ook stress opleveren: wat moet je meenemen? Heb je alles? Om je te helpen ontstressen maakten we een lijstje voor je met zeven items die je sowieso moet meenemen. Vergeet ten eerste de toiletrollen niet – alhoewel op steeds meer campings het wc-papier gewoon aanwezig is. Gelukkig.

tenten-kampvuur-bos
Met je vrienden bij het kampvuur in het bos (bron: unsplash.com)

1. Elektronica

Natuurlijk neem je je telefoon, camera en oplader mee, maar denk ook vooral na over andere elektronica. Reis je naar een verre bestemming buiten Europa of naar het Verenigd Koninkrijk? Vergeet dan niet je wereldstekker (bijvoorbeeld de PowerCube) en check van te voren wat voor soort stekker het land van bestemming heeft. Zo kun je toch ergens stroom krijgen.

Wat ook ideaal is: een powerbank. Zo heb je in noodgevallen altijd een extra accu en kom je nooit zonder stroom te zitten. Met de Anker PowerCore zit je sowieso goed: met 20,000 mAh laad je je telefoon zo’n zeven keer op. Kost je wat, maar dan heb je ook wat. Plus, als je het vliegtuig neemt mag het apparaat mee in je handbagage.

powercube-stekker-kamperen
Handig voor verre bestemmingen: de PowerCube (bron: bol.com)

2. Een EHBO-doos en anti-insect

Misschien wel het belangrijkste als je gaat kamperen: een EHBO-doos. Die heb je vast al liggen, dus vul ‘m aan of koop een nieuwe en bezuinig hier vooral niet op. Denk hierbij ook aan een tekentang – die nare beestjes komen overal steeds vaker voor en als je ‘m er binnen 24 uur uithaalt heb je minder kans om ziek te worden.

Nu we het toch over vervelende beesten hebben: vergeet ook niet muggenspray of Deet in je tas te stoppen. Niets is vervelender dan ledematen die onder de jeukende bulten komen te zitten als jij een gezellige avond probeert te hebben bij het kampvuur. Of, als het je niet uitmaakt hoe je erbij loopt, schaf dan de Bug Pants aan…

bug-pants-zomervakantie-musthave
De Bug Pants. Dit is fashion! (bron: bestproducts)

3. Op de camping

Ben je met je tentje op reis in Europa? En wil je graag stroom op de camping? Vergeet dan niet je CEE-stekker. Een lomp ding die maar wat handig is. De meeste Europese campings hebben deze driepunts-aansluiting dus met de blauwe stekker tap jij overal stroom af. Deze kleine variant is handig voor mensen die graag licht reizen.

Dan nog een geniaal item voor alle koffiedrinkers onder ons. Reis je naar een afgelegen plek en kun je niet even snel naar een koffietentje? Neem dan de Wacaco minipresso mee. Een superklein koffiezetapparaat (ongeveer de grootte van een drinkflesje) waar je een cup instopt en zo iedere ochtend verse koffie zet. Lekker!

minipresso-koffiemachine-portable-cadeau
De minipresso voor altijd en overal verse koffie (bron: bol.com)

4. Als laatste…

Als laatste iets wat snel wordt vergeten: een waslijntje en wasknijpers. Heb je echt weinig ruimte? Neem dan een rol touw mee, dat is multifunctioneel en kan je overal tussen knopen. Wasknijpers zijn dan niet eens nodig. Heb je wel ruimte? Check dan deze geniale mini-wasmachine van de Action. Altijd en overal schone was!

Denk verder nog aan wat kleine dingen zoals een zaklantaarn (of tentlamp), desinfectiegel of -doekjes, een Zwitsers zakmes en badslippers. Reis je met de auto naar je bestemming? Vergeet dan niet je gevarendriehoek, veiligheidsvest, verbanddoos en milieusticker. Lekker kamperen!

tenten-kamperen-meer
Kamperen is vrijheid (bron: unsplash)

Voor het eerst op fietsvakantie? De beste paklijst vind je hier!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!