Nederland

6 Nederlandse kerken waarin je kunt slapen, eten of drinken in hoge sferen

eten[-drinken-slapen-in-kerken

Je ziet vandaag de dag in de horeca steeds meer bijzondere plekken. We schreven al eerder over de mooiste rooftop bars maar er is natuurlijk veel meer te vinden. Wij lazen over kerken die steeds meer in de verkoop komen. Dit zijn natuurlijk bij uitstek gebouwen waar je veel mee kunt. We vonden 6 aparte locaties die we hierbij graag met je delen.

1. The Church in Arnhem

In deze voormalige Lutherse kerk in Arnhem kun je eten, drinken en slapen. Je hebt zicht op de chefkok tijdens het eten. En de hotelkamers zweven in het midden van de kerk. Het orgel, de plafondgewelven, een monumentale kroonluchter en de glas-in-loodramen zijn spectaculair aanwezig. De eigenaren van The Church willen er dan ook een internationale allure mee laten uitstralen.Er zijn grote straat art muurschilderingen van RoosArt aanwezig, waardoor het er toch eigentijds uitziet. Een perfecte plek  dus om te eten, drinken en slapen onder 1 dak te doen.

the-church-hotel-arnhem

2. Bunk Hotel in Utrecht en Amsterdam

Deze vestigingen zijn allebei gevestigd in een kerk. In Amsterdam in de voormalige Sint-Rita kerk in Amsterdam-Noord. De 1e vestiging van Bunk hotel is gevestigd in de voormalige Westerkerk in Utrecht. Deze heeft een restaurant en bar met zelfgebrouwen bier en lange tafels om te eten, borrelen en werken. Verder heeft het 45 hotelkamers. Het hangt vol met kunst en het authentieke kerkmeubilair is bewaard gebleven. Verder is er een hostel ruimte met 60 pods: capsules die met een geluid- en lichtgevend gordijn kunnen worden afgesloten.

In Amsterdam is er plek voor 300 gasten om te eten. Het restaurant heeft geen hoge prijzen. Bovendien is er een breed cultureel programma. De kamers zijn compact en er zijn, net als in Utrecht, ook 50 pods aanwezig. Het culturele aanbod is gratis toegankelijk waardoor ook de buurt welkom is. De kunstvormen en lichtinstallaties zijn bedoeld om de monumentale kerk beter te laten uitkomen. Verder kun je er gratis co-worken, co-meeten en is er een co-hangout in de voormalige bibliotheek.

Bunk-hotel-in-Amsterdam-kerk

3. Noor in Groningen

Noor zit in de Theresiakapel in Groningen. Dit restaurant is van de voormalige eigenaren van sterrenrestaurant De Loohoeve. Er is plaats voor 40 gasten en voor 4 personen aan de Chef’s Table. . Het restaurant kreeg na twee maanden na de opening in 2022 al een een Michelinster en heeft deze in 2023 behouden. Het interieur is een mix van licht en donker. De glas-in-loodramen zorgen voor een mooie lichtinval. Vanuit het voormalige hoofdaltaar worden de wijnen geschonken.

Noor-kerk-restaurant-groningen

4. Family Axel in Axel

De voormalige rooms-katholieke kerk in Axel is omgebouwd tot eethuis Family Axel. Hier wordt nu friet gebakken en een biertje gedronken. De glas-in-loodramen en het hoge plafond met zijn bogen zijn behouden gebleven. Verder zijn er veel plan ten en huiselijke accessoires te vinden die de Family naam goed weergeven. De grote open keuken is een echte blikvanger. Er zijn veel kleine zones gemaakt om de grote ruimte sfeervol te maken, want er is plek voor 120 gasten en voor nog eens zoveel op het terras.

Family-Axel-restyaurant-in-kerk

5. Ambrozijn in Valkenburg

De zoon van de eigenaar van Chateau St. Gerlach in Valkenburg heeft een restaurant in de voormalige kerk aan de Plenkertstraat, Ambrozijn. Dit restaurant bestaat uit 2 verdiepingen. Op de begane grond kunnen maximaal 18 gasten plaats nemen rond de keuken aan de Chef’s Table. Op de 1e verdieping is plek voor 28 gasten die via een doorkijk in de vloer kunnen meekijken. Op de begane grond is dus het hart van de keuken.

Ambrozijn-Valkenburg-in-kerk

6. Anna in Amstelveen

Anna is eigenlijk het proeflokaal van brouwerij Naeckte Brouwers. Het is gevestigd in de voormalige Anna kerk. Je hebt de mogelijkheid om er proeverijen en rondleidingen te krijgen. Hiervoor kun je je aan melden. Maar van woensdag t/m zondag kun je er ook terecht voor een biertje of om lekker te eten. Verder vinden er veel exposities, optredens, voorstellingen of kunstexposities plaats.Op de agenda kun je terug vinden wanneer er wat te doen is.

proeflokaal-anno-in-kerk

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!