Reisnieuws

Kinderen kunnen een maand lang gratis met ov reizen in deze provincies

Gratis ov kinderen

In deze tijden van stijgende prijzen zijn alle tips om geld te besparen tijdens het reizen welkom. Daarom is het goed te weten dat de openbaar vervoersbedrijven in de provincies Flevoland, Gelderland de hele maand gratis reizen aanbieden voor kinderen tot en met 11 jaar!  Heb je kinderen, dan kun je lekker voordelig met ze op stap in deze drie provincies.

Hoe lang loopt de gratis ov actie voor kids?

Reis je met kinderen, dan ben je in oktober een stuk voordeliger uit in deze provincies. Tot en met 11 jaar reizen kinderen gratis en dat scheelt toch behoorlijk in je totale reiskosten. De actie loopt deze hele maand, dus nog tot en met 31 oktober. Kinderen mogen gratis mee, met een betalende volwassene (18 jaar of ouder).  Je koopt simpelweg een e-ticket en dan mogen er maximaal drie kinderen met je mee.

Deze maand een dagje uit, weekendje weg of op herstvakantie in Flevoland, Gelderland of Overijssel is dus een voordelig en goed idee. De drie provincies zijn rijk aan bezienswaardigheden en activiteiten. Je vindt er een aantal van de mooiste parken en mooiste wandelroutes van Nederland. Ook heb je veel mogelijkheden voor leuke stedentrips, bijvoorbeeld eeuwenoude stadjes en steden zoals Zutphen, Deventer, Kampen, Zwolle en Nijmegen.

Gratis ov kinderen

Hoe werkt het precies?

De drie belangrijkste kenmerken van de actie op een rij:

  • Kinderen tot en met 11 jaar reizen gratis.
  • Maximaal 3 kinderen op één e-ticket.
  • Geldig in de bussen en in de regionale treinen.

Let wel op de aanvangstijden door de week: van maandag tot en met vrijdag reizen kids gratis na 09.00 uur. In in de weekenden in oktober geldt het ticket gewoon de hele dag.

Hoe kom ik aan een gratis ov voor kinderen-ticket?

Het gratis e-ticket is alleen online verkrijgbaar via ervaarhetov.nl of via de Ervaar het OV-app. Wil je eerst alle voorwaarden van de actie ‘Kinderen reizen gratis’  even rustig doorlezen? Ze zijn te vinden op ervaarhetov.nl.

Wat is verder handig om te weten?

Ga je met de trein reizen, hou dan om de poortjes op het station te openen de QR-code van je e-ticket voor de scanner met het scan-ticket symbool. In de bus is in- of uitchecken met het e-ticket voor kinderen niet nodig.

Wil je vaker meedoen aan deze actie? Er zit geen limiet op, je mag gewoon elke dag in oktober meedoen.

Gratis ov kinderen

Welke bedrijven doen mee aan de actie en welke niet?

Voor de volledigheid geven we je het complete lijstje van vervoerders die meedoen aan de kinderen gratis-actie:

  • Connexxion
  • Breng
  • Arriva
  • Twents
  • Blauwnet
  • OV Regio IJsselmond

Let op: de NS doet dus niet mee! Er zijn nog enkele uitzonderingen: het gratis openbaar vervoer voor kinderen geldt niet voor het stadsvervoer in Almere en Lelystad. Ook nacht- en buurtbussen en lijn 315 Emmeloord-Lemmer doen niet mee aan de actie.

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!