Reisnieuws

Dit bedrag liep KLM mis door de problemen op Schiphol

KLM schiphol miljoenen verlies

2022 was niet het jaar van KLM en Schiphol. Je kunt dit jaar ronduit chaotisch en stressvol noemen voor beide. Het ontslagen personeel bracht veel drama en bleek achteraf geen goed besluit. Schiphol moest vele vluchten cancellen en de situatie was ook voor de vliegmaatschappijen een drama te noemen. KLM maakt nu bekend wat al deze problemen hebben gekost.

KLM loopt miljoenen mis

Door alle drama op Schiphol is de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) € 175 miljoen misgelopen. Deze 175 miljoen bestaat uit 30 miljoen compensatie voor de passagiers en 145 miljoen gederfde inkomsten. Geen misselijk bedrag en hiermee is het laatste woord waarschijnlijk nog niet gezegd.

KLM maakte de kwartaalcijfers bekend en daarmee ook dit statement. Vanwege de issues op Schiphol kon KLM maar 80% van de capaciteit inzetten. Dit is de voornaamste reden dat er veel geld verloren is gegaan. “Natuurlijk wil je alle capaciteit inzetten die je hebt. Dat hebben we niet kunnen doen en dat kost ons natuurlijk ook geld”, vertelt KLM-topvrouw Marjan Rintel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KLM Royal Dutch Airlines (@klm)

Flinke winst

Moeten we zware medelijden hebben met KLM? Niet echt. De vluchtmaatschappij maakte ondanks alle issues nog steeds zo’n 433 miljoen euro winst. Met zusterbedrijf Air France erbij komt dit zelfs op 466 miljoen euro. Geen misselijk bedrag voor een slecht jaar.

Nog steeds zijn er flinke personeelstekorten die niet zomaar zijn op te lossen. KLM hoopt komende tijd de capaciteit op te schroeven. Ze zijn dan ook veel mensen aan het aannemen. Als jij voor KLM zou willen werken is dit misschien wel een goed moment.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!