Azië

Waarom het Thaise Koh Phi Phi (ondanks de hype) op jouw bucketlist moet staan

koh phi phi thailand

De Phi Phi-islands is een eilandengroep in Thailand van zes eilandjes. Koh Phi Phi Don en Phi Phi Leh zijn de twee hoofdeilanden. Vanaf het vaste land (Krabi/Phuket) is het een 45 minuten-durende reis met de speedboot, of een negentig minuten-durende reis met de gewone veerboot.

Phi Phi-eilanden

De eilandengroep ligt vol met ongerepte witte zandstranden, oogstrelende rotsformaties en een helderblauwe zee die je adem vanaf het eerste moment wegneemt. Niet gek dus dat het een populaire vakantiebestemming is, en dat er jaarlijks duizenden toeristen en backpackers naartoe trekken om van te genieten.

Dat geldt voor zowel Koh Phi Phi als Phi Phi Leh, een prachtige onbewoond eiland, waar je de iconische Maya-baai kan vinden, bekend uit de film The Beach met Leonardo DiCaprio. Om er te komen moet je een korte bootreis maken, om vervolgens vanaf de zee naar het eiland te zwemmen. Dit kan nog wel eens uitdaging zijn, liggend aan de weersomstandigheden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Phi Phi Islands (@_phiphiislands)

Geen verkeer & Phi Phi Viewpoint

Ben je van plan om deze prachtige eilandengroep te bezoeken? Houdt er rekening mee dat er geen auto’s of fietsen te vinden zijn op Koh Phi Phi. Je enige optie is de benenwagen of een longtail boat. Reistip: neem dus comfortabele schoenen mee waar je makkelijk op kan lopen.

Ook raden we je zeker aan om het Phi Phi Viewpoint te bezoeken. Niet alleen is het veruit de beste plek voor de perfecte Instagramfoto – je krijgt ook nog eens een training om je conditie te testen. Op dit soort plekken moet je altijd rekening houden met toeristen. Kies dus een wijs tijdstip uit, bij voorkeur zonsopkomst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Travel with Rhi (@travelwithrhi_)

Monkey Beach

De enige manier om je te bewegen tussen de eilanden is per boot. Maar let op: het bootverkeer is hoog in dit gebied. Kies, als je Monkey Beach gaat bezoeken, de tijden waarop je gaat wijs uit. Als je vroeg in de ochtend gaat, betekent dat minder bootverkeer, maar wel de kans op hebberige apen die je zonder pardon bespringen en bestelen (uit eigen ervaring).

Als je echter later in de middag besluit te gaan (goed idee), zijn de apen hoogstwaarschijnlijk goed gevuld, en minder agressief. Hoewel je de apen absoluut niet mag voeren, doen veel mensen het toch. Die vuiligheid is aan het einde van de dag terug te zien. Laat het strand dus altijd achter alsof het je eigen achtertuin is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mirko (@the_mirkos)

Reggea Bar Koh Phi Phi

Er is dus nogal wat te doen op Phi Phi. Zelfs op de kleinste eilanden van de archipel. En op het gebied van uitgaan zal je je ook prima vermaken. Uit eigen ervaring zijn twee dingen ons bijgebleven. De strandfeesten die de hele nacht duren, en één specifieke bar, met een goede reden: Phi Phi Reggae Bar.

Phi Phi Reggae Bar in Tonsai Village bestaat al jaren, en heeft veel verschillende manieren om gokkers, toeristen en waaghalzen naar binnen te krijgen. De bar is herkenbaar door de boksring die in het midden van de bar staat. Kan je al raden waar we naartoe gaan?

Zelf de ring in

De kroeg biedt verschillende prijzen om mensen naar de ring te lokken om het tegen elkaar te proberen. En heel veel mensen zijn hier zeer toe bereidt. Dit zorgt ervoor dat de bar bijna elke avond verandert in een plek die bruist van de energie en luide muziek.

De nachten in Phi Phi Reggae Bar zijn vermakelijk, waarbij het publiek de vechters brullend aanmoedigt. Deze gevechten variëren tussen professionele Thai boksers, maar ook lokale mensen en toeristen. Het publiek wordt hierbij aangemoedigd om een gokje te wagen wie er als winnaar uit de bus gaat komen.

Maar er zijn ook genoeg verdwaalde backpackers die het na een drankje (of vier) tegen elkaar willen opnemen in drie 2 minuten-durende rondes. Als prijs krijgen beide vechters, of je nou wint of verliest, een medaille als aandenken, en natuurlijk een bucket met Red Bull en sterke drank om de pijn te verzachten.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!